Cytat:
|
Tak na marginesie - nie ma takiej prostej zależności (przeliczenia) stopnia sprężania na ciśnienie sprężania. Stopień sprężania to stosunek objętości komory sprężania do pojemności całego cylindra a ciśnienie sprężania zależy od cech konstrukcyjnych danego silnika ! Owszem ogólnie im większy stopień sprężania tym większe są ciśnienia ale to nie do końca matematyczna zależność (wzór).
|
To na początek, wiec te 12,5 to taka wartość hipotetyczna.
Dwa, to jest turbo benzyna, tam pomiar wychodzi nieco inaczej.
Trzy nie znamy warunków pomiaru - ciepły czy zimny silnik? jak dolot, przepustnica itp.
Cztery zrobił bym próbę olejową
Pięć jeśli było by to ok 10 to bym się nie czepiał
Sześć jeśli któryś cylinder ma 8 a reszta 10 to bym szukał, ale raczej może w dolocie a nie bloku silnika, kwestia porobienia kilku pomiarów w różnych warunkach czy ta wartość się zmienia.
Nie rozbierałem tego silnika więc nie znam jego budowy, ale skoro MIREK sugeruje pomiar 1234 4321 to zakładam że wie co mówi i prawdopodobnie chodzi o zasilanie cylindrów.
Cytat:
|
a szkodzi mu moim zdaniem "długotrwała" (nie ma definicji długotrwałości niestety) szybka jazda (też trudno powiedzieć ile km/h i jak długo jest szkodliwe), która przychodzi mu z łatwością, co jest dodatkowym złem
|
dlatego nie ma jak V6 czy V8 dużych pojemności, niewysilone....
Bump:
Cytat:
|
Czyżby, skoro pokazało mi nawet mniej niż pisałem (dokładnie się przyjżałem)?
Pierwszy i drugi cyl - 9,5
trzeci - 9-9,2
czwarty - 8,7-8,8
Do 12,5 daleko.
|
A patrząc po tym to albo akumulator siadał, albo nie starczało powietrza żeby napompować do cylindra
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Żeby nie było zbyt idealnie po naprawie, to dziś już drugi raz przy uruchamianiu zimnego silnika, Żonka moja zauważyła nierówną pracę na biegu
|
Przepustnica wariuje. Była robiona adaptacja?