View Single Post
Stary 23-09-2016, 09:18   #29
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
Domyślnie Odp: Wyciszenie radia przy włączeniu wstecznego

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli "tylko trochę" byłeś nieprecyzyjny i cały czas pisałeś o czymś innym, ale jednak "u Ciebie działało"?
Nie wiem czy robisz to specjalnie, czy czytasz wyłącznie wyrywkowo. Zrobię więc podsumowanie będzie łatwiej:
- od początku pisałem, że nie znam tego radia ale nie wierzę aby było to niemożliwe
- napisałem, że zaciekawiła mnie Twoja informacja o komunikacji wyłącznie przez CAN i przeszukałem sieć w poszukiwaniu info o złączu
- znalezioną pinologię wkleiłem powołując się na tamtejsze oznaczenia
- w międzyczasie przypomniałem sobie o starym temacie wciśnięcia radia z mk4 do mk3 i to wkleiłem - powołując się na tamtejsze rezultaty napisałem, że skoro u mnie działa (w mk3 znaczy się) to i (poprzez analogię - może nie jest to za trudne słowo) działać musi w mk4
- na końcu sam wkleiłeś pinologię, którą komunikuje się radio, w której pin o którym cały czas pisałem, że być musi, jest ale nazywa się inaczej - tego się zatem przyczepiłeś

Przepraszam zatem, że nie znając radia, podałem tak nieprecyzyjne informacje i podałem niewłaściwą nazwę pinu, od początku jednak podając słuszne i logiczne rozwiązanie nie wymagające dokupowania jakichkolwiek modułów czy innych drogich zabawek a spełniające wymagania autora tematu. Kajam się.

Cytat:
Napisał Matius86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli co z waszej debaty wyszło bo się pogubilem... ?
Można wyciszyć radio poprzez pin PTA sygnałem z wstecznego pomijając dokładanie czegokolwiek więcej.

Ostatnio edytowane przez kosteg ; 23-09-2016 o 09:22
kosteg jest offline   Odpowiedź z Cytatem