Cytat:
|
Ciesz się, że jest tak, bo kiedyś wyłączenie silnika wyłączało radio, nawet jak nikt drzwi nie otworzył
|
No dobra.. to się cieszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
No tu właściciele Focusów zostali olani, fakt... Nawet lift nic nie zmienił.
|
Powiem Ci że jest to pierwsze auto w moim życiu (no może oprócz samochodów w których większość nie działa z racji wieku, jak Żuki, Nysy, Fiaty 126p itp) w którym nie można zamknąć nawiewów. Ja nie wiem który to wymyślił i jaka jest tego funkcja... Naprawdę nie wiem... Ja rozumiem, że nie zawsze trzeba robić tak jak wszyscy i z duchem postępu należy czasami zmieniać rzeczy a nie je kopiować, ale jaki cel przyświecał inżynierom którzy orzekli - "E... na bocznych nawiewach usuniemy możliwość ich zamykania.. Po co to komu?"
Cytat:
|
Rozumiem, że pozycyjne nie wystarczają? Chociaż przy ledach, to nawet mniej widać, bo oślepiają
|
No właśnie u mnie świecą tylko LED'y na które się z daleka nie patrzy bo w nocy jest jeszcze gorzej. Dokładnie tak jak mówisz, bardzo oślepiają niż pomagają. Nie jest to jakiś straszny problem, ale kurcze robisz follow home przy wysiadaniu z auta, ale żeby dorobić mały "ficzer" że naciskasz dwa razy otwierania z pilota i masz te same światła jak chcesz do auta dojść...
Kurcze.. ja to bym się chyba nadawał do zespołu projektowania/wdrażania nowych pomysłów. Tylko problem pewnie występuje, kiedy wpada Ci główny dyrektor planowania czasowego z dyrektorem finansów i okazuje się że nie masz nawet jak przepchnąć to, żeby można było choćby dodać zamykanie nawiewów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W wielu autach dużo rzeczy mnie wkurza, na szczeście w Focusie (pod względem tych rzeczy użytkowych) nie wkurza mnie aż tyle albo nie wkurzają mnie aż tak bardzo.
To tak jak swojego czasu wsiadłem do jakiegoś VW czy Pegueota i zdziwiło mnie że jest dotykowy ekran, bluetooth, dwustrefowa klimatyzacja, tempomat i czytanie znaków, ale lusterka były już sterowane ręcznie. W aucie z 2015 roku... który ma takie bajery, ale lusterko pasażera ustawiasz na czuja (będąc na dworze... w deszczu) i idziesz wsiąść z powrotem na miejsce kierowcy aby zobaczyć czy jest dobrze ustawione.
A już chyba największym zdziwieniem (kiedyś) było, że są takie auta (w szczególności chyba własnie Peugeoty) w których uchwyty na kubki są tak zrobione, że nie utrzymają ani żadnej butelki ani większego kubka (bo za mało miejsca) to jeszcze po wstawieniu niskiego kubka z kawą, ten kubek ciągle z tych uchwytów wylatywał.
Focusy z brakiem możliwości wyłączenia postojowych to mały pikuś przy innych autkach