Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-09-2016, 15:05   #11
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Jak wyłączyć swiatła postojowe?

Cytat:
Napisał Szymon_Zy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiesz, może przeszkadzać. Po co ktoś ma widzieć, że coś się dzieje. 500 m. od mojego domu w polach czasem parkują różne golfy, a potem koło miedzy leżą opakowania durexa z biedronki ;-)
to oni domów nie mają?

pozdrawiam

Stary 22-09-2016, 18:08   #12
Szymon_Zy

Wiesz, nie mają pozycyjnych automatycznych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakby mieli to bym wiedział kiedy ich zastać i się dopytał ;-)
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2016, 20:41   #13
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał Adam Biały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To dobre dla pokolenia smartfonowego które o niczym nie pamięta i woli tablet zamiast deski rozdzielczej.
I tu cię w pełni rozumiem.
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2016, 23:07   #14
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niekoniecznie. Bezsensowne rozwiązania niektórych uwierają.
Dyskusja należy do tych z kategorii bezsensownych, bo jak komuś coś nie pasuje (czytaj uwiera) to tego nie kupuje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pytań kolegi Adam Biay lepiej nie będę komentował, bo można spodziewać się tylko "dziwnych" porównań do pokolenia smartfonowego. Wiatr z zachodu jeszcze nie dotarł? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2016, 23:41   #15
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiatr z zachodu jeszcze nie dotarł? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Penie dotarł, ale okazał się śmierdzący, więc zamknięto okno. ;-)

Adam Biały, jak uda się to wyłączyć w twoim aucie, to koniecznie napisz na forum jak to zostało zrobione, bom bardzo ciekaw czy rzeczywiście się da.

Ostatnio edytowane przez weuek ; 23-09-2016 o 09:05
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2016, 10:59   #16
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zamiast denerwować się pozycyjnymi, wyobraź sobie że są gorsze rzeczy w Focusie, tak nieprzemyślane, że sam zastanawiam się czy ktoś w ogóle testował auto przed wydaniem czy tylko były komputerowe symulacje robione:

a) po zgaszeniu silnika, jakiekolwiek otwarte drzwi wyłączają radio
Dla mnie to jakaś paranoja, w szczególności kiedy zostaję w aucie a wysiada tylko szanowna małżonka. Czemu było tak ciężko zrobić że radio wyłącza się tylko kiedy otwierają się drzwi kierowcy?

b) brak możliwości zamknięcia nawiewów na rogach kokpitu
To dla mnie też zaskoczenie, że nie mogę zostawić tylko nawiewów środkowych które dmuchałyby na tylną kanapę (gdzie tylna kanapa nie ma swojej wentylacji co w kombi jest niezłym zaskoczeniem)

c) brak możliwości załączenia follow home z pilota
to też zaskoczenie że nie można sobie doświetlić "dojścia" do samochodu z domu.

Więc dla mnie te Twoje pozycyjne to takie szukanie dziury w całym kiedy są "ważniejsze" rzeczy do naprawienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2016, 15:28   #17
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po zgaszeniu silnika, jakiekolwiek otwarte drzwi wyłączają radio
Ciesz się, że jest tak, bo kiedyś wyłączenie silnika wyłączało radio, nawet jak nikt drzwi nie otworzył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
brak możliwości zamknięcia nawiewów na rogach kokpitu
No tu właściciele Focusów zostali olani, fakt... Nawet lift nic nie zmienił. W C-maxie i Kudze wszystkie można zamknąć (nawet ten pod radiem), te boczne są podwóje i oba regulowane, i jest podwójny, oczywiście zamykany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., nawiew na tył.
Cytat:
brak możliwości załączenia follow home z pilota
Rozumiem, że pozycyjne nie wystarczają? Chociaż przy ledach, to nawet mniej widać, bo oślepiają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 23-09-2016 o 15:30
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2016, 15:40   #18
edmun

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciesz się, że jest tak, bo kiedyś wyłączenie silnika wyłączało radio, nawet jak nikt drzwi nie otworzył
No dobra.. to się cieszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No tu właściciele Focusów zostali olani, fakt... Nawet lift nic nie zmienił.
Powiem Ci że jest to pierwsze auto w moim życiu (no może oprócz samochodów w których większość nie działa z racji wieku, jak Żuki, Nysy, Fiaty 126p itp) w którym nie można zamknąć nawiewów. Ja nie wiem który to wymyślił i jaka jest tego funkcja... Naprawdę nie wiem... Ja rozumiem, że nie zawsze trzeba robić tak jak wszyscy i z duchem postępu należy czasami zmieniać rzeczy a nie je kopiować, ale jaki cel przyświecał inżynierom którzy orzekli - "E... na bocznych nawiewach usuniemy możliwość ich zamykania.. Po co to komu?"

Cytat:
Rozumiem, że pozycyjne nie wystarczają? Chociaż przy ledach, to nawet mniej widać, bo oślepiają
No właśnie u mnie świecą tylko LED'y na które się z daleka nie patrzy bo w nocy jest jeszcze gorzej. Dokładnie tak jak mówisz, bardzo oślepiają niż pomagają. Nie jest to jakiś straszny problem, ale kurcze robisz follow home przy wysiadaniu z auta, ale żeby dorobić mały "ficzer" że naciskasz dwa razy otwierania z pilota i masz te same światła jak chcesz do auta dojść...
Kurcze.. ja to bym się chyba nadawał do zespołu projektowania/wdrażania nowych pomysłów. Tylko problem pewnie występuje, kiedy wpada Ci główny dyrektor planowania czasowego z dyrektorem finansów i okazuje się że nie masz nawet jak przepchnąć to, żeby można było choćby dodać zamykanie nawiewów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W wielu autach dużo rzeczy mnie wkurza, na szczeście w Focusie (pod względem tych rzeczy użytkowych) nie wkurza mnie aż tyle albo nie wkurzają mnie aż tak bardzo.

To tak jak swojego czasu wsiadłem do jakiegoś VW czy Pegueota i zdziwiło mnie że jest dotykowy ekran, bluetooth, dwustrefowa klimatyzacja, tempomat i czytanie znaków, ale lusterka były już sterowane ręcznie. W aucie z 2015 roku... który ma takie bajery, ale lusterko pasażera ustawiasz na czuja (będąc na dworze... w deszczu) i idziesz wsiąść z powrotem na miejsce kierowcy aby zobaczyć czy jest dobrze ustawione.
A już chyba największym zdziwieniem (kiedyś) było, że są takie auta (w szczególności chyba własnie Peugeoty) w których uchwyty na kubki są tak zrobione, że nie utrzymają ani żadnej butelki ani większego kubka (bo za mało miejsca) to jeszcze po wstawieniu niskiego kubka z kawą, ten kubek ciągle z tych uchwytów wylatywał.

Focusy z brakiem możliwości wyłączenia postojowych to mały pikuś przy innych autkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2016, 18:24   #19
pjetrucha
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM
Rocznik: 2014

o których nawiewach na rogach piszecie?
jeśli o tych:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to przecież one są zamykane.
pjetrucha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2016, 19:16   #20
gik
ford::average

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI 115 km

oczywiście, przesuńcie tym "srebrnym" na dół
gik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania