Ja wykrakałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ? Opowiedz, jak do tego doszedłeś, że są do wymiany, faktycznie mokre od oleju?
Popatrzcie jaka jest różnica między długością skoku na dwóch oryginalnych amortyzatorach Motorcrafta. Jeden jak i drugi zalecany do Fusiona. Ten z dłuższym skokiem zamontowany po lewej stronie przejechał ponad 130 000 - od nowości. Ten z krótszym wytrzymał 80 000 - z prawej. Oryginalny od nowości z prawej tylko 56 000 ( ten z dłuższym).
Nie można porównywać lewej i prawej strony. Przy jeździe po lokalnych drogach prawy dostaje bardziej w kość. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że problem z szybkim padaniem amortyzatorów może się wiązać z niedopasowaniem długości skoku do potrzeby. Ten z krótszym skokiem częściej dobija do końca i ulega większym przeciążeniom z tego powodu. Szybciej się rozszczelnia. Takie moje rozważania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.