Temat: [C-MAX 2003-2007] brak mocy
View Single Post
Stary 10-10-2016, 21:31   #13
Hxpro
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: focus c-max
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: brak mocy

Cytat:
Napisał marcin0812 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za brak mocy odpowiada również zawór sterujący podciśnieniem turbiny Pierburg też miałem odcinanie mocy tyle że mi wywołało błąd coś z podciśnieniem turbiny właśnie po wymianie zaworu moc wrocila
No właśnie, a u mnie wszystkie podzespoły po kolei sprawdzone- sprawne i ŻADNYCH błędów , zawór pierburg też. Samochód twierdzi że błąd jest a żaden program diagnostyczny nawet w ASO Forda go nie wykrywa. Bez sensu

Bump:
Cytat:
Napisał paablod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No popatrz - mam tak samo. Ale każde zapalenia się "usterki silnika" generowało błąd, który udało się usunąć. Sprawdzałeś poczciwym Forscanem? Coś zapalenie się tego komunikatu musi powodować, niezależnie od utraty mocy - to zupełnie inne bajki.
Wszystkie bardziej i mniej poczciwe programy nic nie pokazują....tylko wyświetlacz auta i czerwona kontrolka.
Hxpro jest offline   Odpowiedź z Cytatem