View Single Post
Stary 24-11-2016, 09:59   #901
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

Cytat:
Napisał piter2010 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
WRZOCH- A kto mówi że kamera będzie nagrywała 24h na dobę.
A co będziesz ją włączał sam? 90% gwarancji Ci daję, że akurat wtedy jak będzie potrzeba to zapomnisz (Prawa Murphy'ego) albo z czasem Ci się po prostu znudzi (życie).

Cytat:
Napisał piter2010 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o tryb nocny,to kamera po niewykryciu obiektu jest uśpiona,dopiero gdy obiekt zbliża się do samochodu kamera automatycznie zostaje aktywowana.
Toś wymyślił dopiero. Wszystkie tryby parkingowe w standardowych kamerach działają w oparciu o analizę właśnie nagrywanego obrazu. Kamera MUSI nagrywać, aby być w stanie wykryć ruch. To nie działa tylko na samochody. Każda "większa" zmiana planu w krótkim czasie zostanie wykryta.

Rzeczy o których mówisz, to może w Astonie DB9, gdzie kamera DVR może być częścią wyposażenia samochodu i może sobie auto po CANie albo jakiejś innej szynie gadać z radarami, czujnikami PDC i wszystkim innym i na tej podstawie wykrywać ruch i reagować na niego.

Cytat:
Nie pisałem nic o montażu kamer z każdej strony,więc daruj sobie zbędne komentarze tego typu.
Nie pisałem, że pisałeś. Uświadamiam tylko, że kamera z przodu zapewni Ci pokrycie tylko przed samochodem, a nagranie "przyda się" tylko wtedy jak ktoś kto właśnie przeorganizował Ci strukturę lakieru i dodał nowe przetłoczenia na karoserii bezpardonowo wyjedzie przed Twoje auto i pozwoli się nagrać. DVR obejmuje może 15% powierzchni auta, która może ulec uszkodzeniu.

Cytat:
Piszesz im dłużej to działa tym większa szansa że się zepsuje-kompletnie Twojego toku myślenia nie rozumiem
To, że nie rozumiesz, to już Twój problem. Nic na to nie poradzę.

Chciałem Ci tylko uświadomić, że karta SD nie jest wieczna. W przeciwieństwie do dysków twardych, które o ile nie doznały silnego wstrząsu umierają powoli. Awaria karty SD/dysku SSD jest zazwyczaj szybka i niespodziewana, mocno eksploatowana umrze szybko.

Cytat:
W MK4 jak dobrze zostałem poinformowany, to po 15 minutach zostaje odcięte zasilanie w zapalniczce. Podpięcie pod lampkę w podsufitce oraz pod bodajże rozwiązuje ten problem.
No to źle Cię ktoś poinformował.

Cytat:
biadolenie o d...ie marynie... bez obrazy.
Jak już chcesz używać związków frazeologicznych, to chociaż rób to poprawnie. "o dupie Maryny", ewentualnie "o dupie Maryni" odnosi się do "błahych rozmów w męskim gronie" i mało ma wspólnego z biadoleniem (narzekaniem).

Reasumując - to Ty śnisz na jawie, ja tylko sprowadzam Twoje pomysły na ziemię.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem