![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#901 | ||||||
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Cytat:
Rzeczy o których mówisz, to może w Astonie DB9, gdzie kamera DVR może być częścią wyposażenia samochodu i może sobie auto po CANie albo jakiejś innej szynie gadać z radarami, czujnikami PDC i wszystkim innym i na tej podstawie wykrywać ruch i reagować na niego. Cytat:
Cytat:
Chciałem Ci tylko uświadomić, że karta SD nie jest wieczna. W przeciwieństwie do dysków twardych, które o ile nie doznały silnego wstrząsu umierają powoli. Awaria karty SD/dysku SSD jest zazwyczaj szybka i niespodziewana, mocno eksploatowana umrze szybko. Cytat:
Cytat:
Reasumując - to Ty śnisz na jawie, ja tylko sprowadzam Twoje pomysły na ziemię.
|
|
|
|
#902 | |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Ford mondeo mk4 2007
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#903 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Ja odpowiem rzeczowo. Niestety dla Ciebie, @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ma racje.
Moze jego wypowiedz niepotrzebnie posiada elementy sarkazmu jednak prawda jest ze sie mylisz w kilku aspektach (np. zasada rejestracji ruchu). Ogolnie twoj przypadek nie ma latwego rozwiazania. BTW zglosiles na policje winnego?
|
|
|
#904 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Przy samorobce cena spada do 5zl. To co podałeś to zwykla ładowarka samochodowa tylko w innym opakowaniu. |
|
|
|
|
|
|
#905 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
Cytat:
[edit] a co do samego trybu parkingowego - bardzo różnie producenci to wykonują. Są jednak dwa główne rodzaje: kamera ma aktywną matrycę i tylko weryfikuje czy pomiędzy kolejnymi klatkami są zmiany a gdy takowe nastąpią to zaczyna zapis obrazu przez x czasu na karcie; oraz kamera w trybie ciągłym rejestruje obraz w małej pętli a gdy wykryje ruch to obraz zapisany na karcie zawiera również chwilę przed wywołaniem zapisu. Drugie rozwiązanie jest o tyle lepsze (pomijając większy pobór prądu i maltretowanie karty), że czasami drobny ruch (po delikatnym uderzeniu w auto) nie zostaje wykryty a dopiero pojawiające się auto wymusza zapis - w takich sytuacjach na nagraniu dopiero widać jak np auto już rusza z przed maski a nie ma chwili samego kuku, albo widać tylko pieszecho odchodzącego a nie ma rejestracji hałasu gdy gwoździem przeciągał po lakierze.
Ford Mondeo Kombi 93' 1.8b+LPG -> oddał za mnie życie Saab 9-5 SportKombi Vector v6 3.0 TiD 02' -> trudna miłość ... Ford Mondeo Kombi 05'/06' 2.0 TDCi -> weryfikator cierpliwości Ostatnio edytowane przez kosteg ; 24-11-2016 o 16:44 |
|
|
|
|
|
|
#906 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Tourneo Connect
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
|
Qrcze Wy kombinujecie jak zrobić stałe zasilanie, a ja jak zmienić na takie działające tylko z zapłonem:/
|
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Często zostawiam włączoną kamerkę jak auto zostaje pod domem, taki monitoring Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 24-11-2016 o 17:41 |
|
|
|
|
|
|
#908 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
[QUOTE=wrzoch;2699593]A co będziesz ją włączał sam? 90% gwarancji Ci daję, że akurat wtedy jak będzie potrzeba to zapomnisz (Prawa Murphy'ego) albo z czasem Ci się po prostu znudzi (życie).
Toś wymyślił dopiero. Wszystkie tryby parkingowe w standardowych kamerach działają w oparciu o analizę właśnie nagrywanego obrazu. Kamera MUSI nagrywać, aby być w stanie wykryć ruch. To nie działa tylko na samochody. Każda "większa" zmiana planu w krótkim czasie zostanie wykryta. Rzeczy o których mówisz, to może w Astonie DB9, gdzie kamera DVR może być częścią wyposażenia samochodu i może sobie auto po CANie albo jakiejś innej szynie gadać z radarami, czujnikami PDC i wszystkim innym i na tej podstawie wykrywać ruch i reagować na niego. kurr po to jest te forum aby nasze auta były lepsze jak DB9 czy Bugatti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. są fachowcy co dodadzą coś taniego i super w zwykłym aucie a w DB9 kosztuje majątekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a inni tylko posty nabijają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: czym się różni ta kamerka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] od tej wiem ze ma 2 kamerkę tył dodatkowo [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez leszek ; 24-11-2016 o 20:28 |
|
|
|
|
|
#909 | |||
|
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Cytat:
Jak masz lusterko fotochromatyczne lub czujnik deszczu, to tam powinieneś mieć plusa po stacyjce w obu wtyczkach. W lusterku fotochrom jest jeszcze sygnał wstecznego (możesz sobie zasilić kamerkę cofania) i jak podłączysz monitor z dwoma wejściami Video, a kamerę cofania na to z priorytetem, to jeszcze Ci się będzie samo przełączać po wbiciu wsteka. Podłączenie się pod lampkę ma dwa plusy: a) możesz zdalnie włączyć nagrywanie - jak otworzysz auto z pilota, to powinno się pojawić napięcie na lampkach, możesz od razu zamknąć, a kamerka w tym czasie sobie coś tam nagra dopóki ponownie samochód nie uśpi systemu b) są momenty, w których wyłączanie DVR wraz z kluczykiem wkurza. Miałem oba rozwiązania - po lampce i po kluczyku. Oba mają plusy i minusy, w sumie to ciężko mi stwierdzić, które jest korzystniejsze. Jak masz DVR z baterią, to można sobie ustawić timeout na jakieś 2min i wtedy jest optymalnie. Niestety z kondensatorem kamera żyje jakieś 5 sekund od odłączenia zasilania, także praktycznie z chwilą wyłączenia stacyjki kamerka się wyłącza. Cytat:
Moja kamerka ma około 20Mbps. Większość, z którymi się spotkałem nie schodziła poniżej 15Mbps przy 1080p/30fps. Przy 20Mbps 32GB wystarcza na około 3.5h, 6h da się wcisnąć dopiero przy bitrate poniżej 12Mbps. Im niższy bitrate tym jakość i ilość detali niższa.
|
|
|
|
#910 |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Jak by ktoś potrzebował to za 299zł można wyrwać dzisiaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] kod rabatowy: bf2016 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak ktoś sienie boi kupować u ryżowych ... i ma gdzieś fakturę 23% to za 208sł ma tu -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez Rob^ ; 25-11-2016 o 11:14 |
|
|
|