View Single Post
Stary 24-11-2016, 14:36   #902
piter2010
ford::average

Imię: Piotr
Model: Ford mondeo mk4 2007
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
Smile Odp: zakup rejestratora jazdy

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co będziesz ją włączał sam? 90% gwarancji Ci daję, że akurat wtedy jak będzie potrzeba to zapomnisz (Prawa Murphy'ego) albo z czasem Ci się po prostu znudzi (życie).

To już moja sprawa,nie zawracaj sobie tym głowy.

Toś wymyślił dopiero. Wszystkie tryby parkingowe w standardowych kamerach działają w oparciu o analizę właśnie nagrywanego obrazu. Kamera MUSI nagrywać, aby być w stanie wykryć ruch. To nie działa tylko na samochody. Każda "większa" zmiana planu w krótkim czasie zostanie wykryta.

Tak się składa że ten wideo rejestrator, posiada tak zwany tryb nagrywania w petli i co się z tym dalej wiąże,możesz się domyślić.

Rzeczy o których mówisz, to może w Astonie DB9, gdzie kamera DVR może być częścią wyposażenia samochodu i może sobie auto po CANie albo jakiejś innej szynie gadać z radarami, czujnikami PDC i wszystkim innym i na tej podstawie wykrywać ruch i reagować na niego.

Nie wiem nie znam się na systemach w DB9

Nie pisałem, że pisałeś. Uświadamiam tylko, że kamera z przodu zapewni Ci pokrycie tylko przed samochodem, a nagranie "przyda się" tylko wtedy jak ktoś kto właśnie przeorganizował Ci strukturę lakieru i dodał nowe przetłoczenia na karoserii bezpardonowo wyjedzie przed Twoje auto i pozwoli się nagrać. DVR obejmuje może 15% powierzchni auta, która może ulec uszkodzeniu.

O taki obraz mi chodziło, dokładnie kąt 140 stopni, nic więcej nie potrzebuję, z uwagi na to że parkuje zawsze tyłem.

To, że nie rozumiesz, to już Twój problem. Nic na to nie poradzę.
A mógłbyś gdybyś nie pisał elaboratów i pisał konkretnie na temat.

Chciałem Ci tylko uświadomić, że karta SD nie jest wieczna. W przeciwieństwie do dysków twardych, które o ile nie doznały silnego wstrząsu umierają powoli. Awaria karty SD/dysku SSD jest zazwyczaj szybka i niespodziewana, mocno eksploatowana umrze szybko.

Gdzieś to już czytałem

No to źle Cię ktoś poinformował.

Jak już chcesz używać związków frazeologicznych, to chociaż rób to poprawnie. "o dupie Maryny", ewentualnie "o dupie Maryni" odnosi się do "błahych rozmów w męskim gronie" i mało ma wspólnego z biadoleniem (narzekaniem).

Reasumując - to Ty śnisz na jawie, ja tylko sprowadzam Twoje pomysły na ziemię.
Gdybys nie był Alfą i omegą, to byś pisał konkretnie i na temat, a nie rozciągał temat jak guma od majtek. Odpowiadaj rzeczowo i na temat a nie wymądrzaj się,bo nikt Cie o to nie prosił. Przeczytaj sobie regulamin jeszcze raz ze zrozumieniem...... Wstawaj zawsze prawa nogą, a zrozumiesz że dzień może Ci upłynąć znacznie lepiej.Pozdrawiam
piter2010 jest offline   Odpowiedź z Cytatem