Odp: Cieknąca pompa wspomagania
Witam
Dużo osób pisze o problemach ze wspomaganiem i potem nie ma finału jak się skończyło.
U mnie objawy pojawiły się takie, że początkowo na zimnym wyła i wywalało płyn ze zbiorniczka (piana). Po ok 10 min jazdy działało ok. Po 2-3 tyg. nie było już nawet poprawy jak trochę pojeździłem. Ciągle wyło i słabo działało.
Dałem auto do warsztatu. Diagnoza po sprawdzeniu - pompa. Regeneracja pompy (wymiana uszczelnienia i łożyska) - gwarancja 12 miesięcy bez limitu km. Bez wymiany płynu bo parę razy mi go wywaliło i dolewałem więc po sprawdzeniu okazało się, że nie trzeba wymieniać.
Objawy ustały. Kierownica chodzi leciutko - wiele lepiej niż przed tym jak jeszcze pompa nie wyła i nie wywalało płynu.
Regenerowałem w Białymstoku ul. Familijna 4 - Regeneracja pompa i przekładni Ferenc. Długie terminy oczekiwania chyba, że ktoś ma jak zostawić auto na kilka dni to robią w wolnej chwili.
Za robotę z demontażem i montażem zapłaciłem 300 zł jeżeli trzeba płukać układ i wymieniać płyn trzeba doliczyć ok. 100-150 zł.
Jeżdżę od miesiąca i póki co jest znakomicie.
|