Haaaaaa, no jest to temat na dyskusję, bo coś na rzeczy może być. Czyli nie ma nic za darmo, czyli jak to w życiu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od siebie do dyskusji kulturalnej zakładam dodam:
Przejeździłem z milion kilometrów lekutko. Własnych samochodów sporo było. Ford jest 15 autem, albo 16.
Zawsze kupowałem takie 3-5 letnie z przebiegami symbolicznymi cyrka 20-50 tys km, zawsze wymieniałem olej w skrzyni begów nawet jeśli producent nie zalecał. Zawsze hamowałem silnikiem i to powiem szczerze, że dość konkretnie.
Samochodami jeżdżę do 100 góra 150 tys. Potem zmiana. Może to mało aby coś się w skrzyni zrypło ?
O samochodach służbowych nie wspomnę bo od Matiza do Stara z nie synchronizowaną skrzynią biegów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nigdy nie zepsułem żadnej skrzyni biegów, nigdy nie wymagały serwisowania żadnego mimo, że zawsze hamowałem silnikiem. Żadnego sprzęgła, żadnego łożyska, nic, wielkie serwisowe nic po tej stronie napędu.
Wszystkie auta benzyniarki, pierwszy diesel i od razu FF czyli
Fajny
Ford