Niormalne redukowanie bez dziwnych akcji wpływa tak na zużycie jak każde inne eksploatowanie samochodu bez świadomosci co sie dzieje. Prawde móiąc redukuję tylko w jednym przypadku i zwykle nie jest to potrzeba wyhamowania, bo od tego są hamulce. Po prostu jak chcę jechac dynamicznie to po wytraceniu prędkosci przed zakrętem i w trakcie jgo pokonywania na wyjściu chcę mieć zapiety właściwy bieg, by najszybciej jak można z tego zakrętu odjechać. i tyle. Redukowanie celem hamowania jest...w normanym życiu i ekspoloatacji zwyczajną głupotą i niepotrzebnym niszczeniem podzespołwó. Teraz wrócmy na chwile do wojenki benzyna vs. diesel bo olsniło mnie w jednym przypadku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kotś tam pokazał wyjkres jakiegos w d... mocarnego diesla co to z nie wiem..3 czy wiecej litrów i pewnie 2,3 albo wiecej turbin po zdlubaniu wygenerował jakieś 400KM i 700Nm... Otóż...hmm... gdy benzyniarka generuje 700Nm to zwykle krzesa też jakieś 500 do 600KM... w zakresie od 2,5tys. obr. Sorry...jak chcecie wydymać takie auto dieslem? Próbowaliście kiedyś TDI gonić RS6? i co? Fajnie odjechała...bez zmiany biegu?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To o czym pisze FUlara..troche idiotyczne jest prównywanie a do tego sport mói wiele. Do tego nie jesteście na czasie...wszyscy! Bo...
W F1 juz jest downsizing - obecne motory to 1.6 turbo V6 z systemem odzyskiwania energii, ERS i masa innych w cholere skomplikowanych pierdół, które powodują, że auto mniej pali i lepiej zap...la. Efektywnośc tych wiertarek - lider niepokonany od 3 lat - mercedes stwierdził, że spoko morze krzesać 1000KM. Prawdopodobnie w tym roku kilak razy otarło sie o 900KM. 1.6l turbo...
W WEC (nie LeMans, bo to tylko jeden z wyścigów i po prostu najstarszy i najbardziej znany), od blisko 3-4 lat jeżdża i łoją diesla Audi auta z napędami hybrydowymi współpracujacymi z silnikami benzynowymi. Audi sie wyłamywało tak długo aż po serii porażek...od przyszłego roku już nie bedzie ich w tych wyscigach. Tajemnica sukcesu Audi nie było natomiast to, ze dielse były jakos kosmicznie lepsze od benzynowych silników tylko...wymagały znacznie mniej tankowan w trakcie..a to w wyścigach trawjacych min. 8h do 24h jak w LeMans moze dac przewage kilku okrążeń nawet tak długiej petli jak Circuit De la Sarthe...Jak sie zmienily przepisy to już sie diesle Audi tak swietnie nie sprawdzały. jednym słowem wystarczyło tylko przepisem wyrównać szanse i diesle poszły do lamusa. Ale najlepszym przykłądem sportu, w którym jak dotąd raczej nigdy żaden diesel sie nie liczył, bo....istotna wn im jest elastyczność to...kto zgadł? Rajdy samochodowe. Nigdy zaden samochód z silnikiem diesla nie odegrał żadnej sensownej roli w tej dyscyplinie. Za to jedną z legend stworzono przy pomocy ukałdu sinika dajacego wsyzdtko to co ma benzyna i diesle - ukaldu boxer w Subaru Impreza! Silnik benzynowy o mocy osiaganej tak jak to z benzyny sie osiaga i maksmalnym momencie obrotowym dostepnym zaraz po puszczeniu sprzęgła..do tego zakres obortów przekraczający 6tys.... i tyle. Obecne roziwązania takzep ozwalaja w silnikach benzynowych uzyskiwac pąłskie i wysokie krzywe wykresów od najnizszych obrotów, i nikt nie robi z tego halo...Ale tez nikt nie patrzy w stronę diesla boooo...przy pbecnych przepisach nie da ise zbudowac silnika 1,6 TD który da 300KM i nie spali całego paliwa z baku na pierwszych 10km... Wszystko. Jak ktos ma jeszcze durne przemyślenia..szczególnie właściciele 115konnych diesli 1.8 piszacy rotfl....cóż...zyjcie dalej w swoim iluzorycznym świecie, gdzie duży i słaby diesel jest najlepszym silnikiem w kosmosie...mam to szczerze mówiac w 4...