W końcu udało mi się ogarnąć temat Android Auto na Honor 7. Potrzebny jest manualny update do wersji EMUI 4.0.1 Oficjalnie go nie ma ale jest do znalezienia w sieci. Napalony byłem na AA jak dzik na żołędzie i po dzisiejszej 360 km trasie chyba długo do tego nie wrócę. Po kolei: używam Yanosika i Naviexperta jako nawigacji. Yanosika nie widać na ekranie samochodu ale słychać komunikaty. Ekran telefonu jest przygaszony i widać tylko logo Android Auto. Ekran zablokowany na amen. Naviexperta jedynie słuchać ale nie widać. Lubię ten program ale jazda tylko z komunikatami głosowymi i podglądem "pomocniczym" z Google Maps to nie to samo. Kolejna sprawa - telefon Dual SIm i problem z tym z której karty telefon wykona połączenie. Niestety tylko z tej pierwszej/głównej. Nawet jeśli odebraliśmy rozmowę na tej drugiej to oddzwonienie na ten sam numer z historii połączeń odbędzie się przez kartę nr. 1. Dla osób posiadających tel służbowy i prywatny w tym samym urządzeniu to spora niedogodność. Ponieważ ekran telefonu jest zablokowany nie mamy szybkiego dojścia do opcji z której karty ma być dzwonione
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobnie z SMS - podyktowałem, potwierdziłem treść i adresata, dostałem komunikat że wysłano i SMS przepadł. Nie ma go w historii konwersacji w telefonie, nie ma go u adresata. Może to wina aplikacji jakiej używam do SMS ale niesmak pozostaje. Spotify działa i bez połączenia po kablu więc multimedia działają OK. Jak tu już zauważono - brak mocnego gniazda USB z konkretnym prądem gdzieś z przodu jest sporym problemem. Dla mnie dwa oddzielne gniazda USB są zbawieniem - w jednym mam pena z muzyką a w drugim Audiobooki. Jeżdżę sam - słucham książek, ktoś wsiada - słuchamy muzyki. Potem - co jest genialne - po przełączeniu źródła na Audiobooki wznawiamy odtwarzanie od tego samego momentu. Nie trzeba zapamiętywać samemu rozdziału i czasu na jakim przestaliśmy słuchać. Przy okazji - może ktoś wie dlaczego czasem w zakładce Audio mam dwa dodatkowe przyciski do przeskoczenia odtwarzania bodajże o 30 sek do przodu i tyłu. Czasem są czasem nie ma. Nie widzę na razie zależności i reguły kiedy są a kiedy nie ma. Jakieś wskazówki?
Ogólnie AA mnie rozczarował - chyba za dużo oczekiwałem od tego rozwiązania. Wydaje się to być rozwojowym tematem ale jeszcze nie teraz i nie dla mnie.
Samochód po 8kkm (od 3 listopada) spisuje się świetnie - cisza, komfort i pomimo podstawowych foteli (wersja Ambient) jestem z pozycji i ich wygody bardzo zadowolony. Zdaża mi się robić 1kkm dziennie i wysiadam bez odrętwienia czy uczucia wymięcia. Niestety 150 KM to za mało na tę budę - wrażenie jest takie, że samochód nie jedzie. Przez ostatnie 8 lat jeździłem Octaviami 140KM i tam miałem wrażenie większego przyspieszenia. Prawdopodobnie kwestia masy samochodu i wyciszenia wnętrza. Dziwi trochę fakt braku kontrolki informującej o niskim poziomie płynu spryskiwaczy i możliwości przesunięcia podłokietnika do przodu. Trochę też razi sposób montażu "klamki" do zamykania drzwi od wewnątrz - wyraźnie czuje się niedokładne spasowanie górnego i dolnego elementu tejże. Trochę to razi.. Generalnie jestem na tak
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.