Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-12-2016, 19:40   #4681
Krasnal007
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5 EcoBoost 160KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak jechałem ten kawałek z włączonym AA, to miałem odpalonego Spotify i mapy Google (na ekranie samochodu) - ekran komórki był ciemny. Poza tym gdy jest włączony AA, to ekran telefonu jest w trybie "samochodowym", czyli nie można w tym momencie "normalnie" korzystać z telefonu (albo ja nie umiem jeszcze tego ogarnąć).

Bilans pradowy gniazdek w podłokietniki jest ujemny. Podłączenie carplay czy android auto, powoli ale jednak rozladowywuje telefon.

Samo rozwiązanie jest bardzo bardzo ok.

Krasnal007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 19:42   #4682
prokop123
ford::advanced

Model: Q3 Sportback S line
Silnik: 2.0 245 KM 4x4
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Pomyślałem o 1.5 manual ponieważ 90% trasy to dojazd do pracy po Warszawie.

1,5 w automacie nie będzie wiecej spalał ? od razu się przyznam jestem laikiem.
Marze o 2.0 w automacie jedynie nie wiem jak przeżyje 12l spalania po mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

za późno się obudziłem, w Radomiu w salonie idealnie nowy Titanium stał, przyciemniane szyby i radio Sony i wszystkie szmery bajery ale jak już zadzwoniłem to był kupiony... dlatego pomyślałem że uszyje sobie na miare w salonie i z produkcji odbiore.
prokop123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 20:08   #4683
Qlfon
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5 Edition
Silnik: 2.0 TDCI

W końcu udało mi się ogarnąć temat Android Auto na Honor 7. Potrzebny jest manualny update do wersji EMUI 4.0.1 Oficjalnie go nie ma ale jest do znalezienia w sieci. Napalony byłem na AA jak dzik na żołędzie i po dzisiejszej 360 km trasie chyba długo do tego nie wrócę. Po kolei: używam Yanosika i Naviexperta jako nawigacji. Yanosika nie widać na ekranie samochodu ale słychać komunikaty. Ekran telefonu jest przygaszony i widać tylko logo Android Auto. Ekran zablokowany na amen. Naviexperta jedynie słuchać ale nie widać. Lubię ten program ale jazda tylko z komunikatami głosowymi i podglądem "pomocniczym" z Google Maps to nie to samo. Kolejna sprawa - telefon Dual SIm i problem z tym z której karty telefon wykona połączenie. Niestety tylko z tej pierwszej/głównej. Nawet jeśli odebraliśmy rozmowę na tej drugiej to oddzwonienie na ten sam numer z historii połączeń odbędzie się przez kartę nr. 1. Dla osób posiadających tel służbowy i prywatny w tym samym urządzeniu to spora niedogodność. Ponieważ ekran telefonu jest zablokowany nie mamy szybkiego dojścia do opcji z której karty ma być dzwonioneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobnie z SMS - podyktowałem, potwierdziłem treść i adresata, dostałem komunikat że wysłano i SMS przepadł. Nie ma go w historii konwersacji w telefonie, nie ma go u adresata. Może to wina aplikacji jakiej używam do SMS ale niesmak pozostaje. Spotify działa i bez połączenia po kablu więc multimedia działają OK. Jak tu już zauważono - brak mocnego gniazda USB z konkretnym prądem gdzieś z przodu jest sporym problemem. Dla mnie dwa oddzielne gniazda USB są zbawieniem - w jednym mam pena z muzyką a w drugim Audiobooki. Jeżdżę sam - słucham książek, ktoś wsiada - słuchamy muzyki. Potem - co jest genialne - po przełączeniu źródła na Audiobooki wznawiamy odtwarzanie od tego samego momentu. Nie trzeba zapamiętywać samemu rozdziału i czasu na jakim przestaliśmy słuchać. Przy okazji - może ktoś wie dlaczego czasem w zakładce Audio mam dwa dodatkowe przyciski do przeskoczenia odtwarzania bodajże o 30 sek do przodu i tyłu. Czasem są czasem nie ma. Nie widzę na razie zależności i reguły kiedy są a kiedy nie ma. Jakieś wskazówki?
Ogólnie AA mnie rozczarował - chyba za dużo oczekiwałem od tego rozwiązania. Wydaje się to być rozwojowym tematem ale jeszcze nie teraz i nie dla mnie.
Samochód po 8kkm (od 3 listopada) spisuje się świetnie - cisza, komfort i pomimo podstawowych foteli (wersja Ambient) jestem z pozycji i ich wygody bardzo zadowolony. Zdaża mi się robić 1kkm dziennie i wysiadam bez odrętwienia czy uczucia wymięcia. Niestety 150 KM to za mało na tę budę - wrażenie jest takie, że samochód nie jedzie. Przez ostatnie 8 lat jeździłem Octaviami 140KM i tam miałem wrażenie większego przyspieszenia. Prawdopodobnie kwestia masy samochodu i wyciszenia wnętrza. Dziwi trochę fakt braku kontrolki informującej o niskim poziomie płynu spryskiwaczy i możliwości przesunięcia podłokietnika do przodu. Trochę też razi sposób montażu "klamki" do zamykania drzwi od wewnątrz - wyraźnie czuje się niedokładne spasowanie górnego i dolnego elementu tejże. Trochę to razi.. Generalnie jestem na takGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Qlfon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 20:29   #4684
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Krasnal007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bilans pradowy gniazdek w podłokietniki jest ujemny. Podłączenie carplay czy android auto, powoli ale jednak rozladowywuje telefon.

Samo rozwiązanie jest bardzo bardzo ok.
To trochę kiepsko.
Ja ciągle nie wiem czemu mój pendrive 64GB przestał działać w samochodzie - komunikat o zbyt dużym poborze prądu. Spróbuje z innym egzemplarzem.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 20:34   #4685
Qlfon
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5 Edition
Silnik: 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To trochę kiepsko.
Ja ciągle nie wiem czemu mój pendrive 64GB przestał działać w samochodzie - komunikat o zbyt dużym poborze prądu. Spróbuje z innym egzemplarzem.
Zobacz czy przypadkiem się nie usmażył. Pendraki dostają tam dobrze w kość - poparzyć się może nie poparzysz ale gorące po wyjęciu są konkretnie. Mam takiego malucha co to ledwo wystaje z gniazda i chyba przerzucę muzykę na takiego większego ale metalowego. Może będzie robił jako radiatorGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Qlfon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 20:45   #4686
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Cytat:
Napisał prokop123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Marze o 2.0 w automacie jedynie nie wiem jak przeżyje 12l spalania po mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
12 po mieście weźmiesz z pocałowaniem ręki! ;-) Ja podchodzę pod 17... Chciałbym zobaczyć w mieście 12.
Ale średnie z 11 kkm mam 11.6. ;-)

Bump:
Cytat:
Napisał Qlfon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety 150 KM to za mało na tę budę - wrażenie jest takie, że samochód nie jedzie.
Zrób sobie moda na 180 KM u któregoś z forumowych magików. Najbliżej masz do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 20:46   #4687
Korchez

Model: Mondeo MK5 Titanium Mica Shadow Black
Silnik: 2.0 203 KM EB AT =>240 by Totek2

Cytat:
Napisał prokop123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

za późno się obudziłem, w Radomiu w salonie idealnie nowy Titanium stał, przyciemniane szyby i radio Sony i wszystkie szmery bajery ale jak już zadzwoniłem to był kupiony... dlatego pomyślałem że uszyje sobie na miare w salonie i z produkcji odbiore.
Ja się jeden wieczór zastanawiałem w takiej sytuacji. Jak rano zadzwoniłem że biorę, to już była kolejka następnych chętnych gotowych kupić jak się rozmyślę.
No i ten rabat 19.5 % Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W takich przypadkach trzeba szybko podejmować decyzję.
Korchez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 20:52   #4688
stefanb

Cytat:
Napisał Qlfon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zobacz czy przypadkiem się nie usmażył. Pendraki dostają tam dobrze w kość - poparzyć się może nie poparzysz ale gorące po wyjęciu są konkretnie. Mam takiego malucha co to ledwo wystaje z gniazda i chyba przerzucę muzykę na takiego większego ale metalowego. Może będzie robił jako radiatorGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale po podłączeniu do komputera działa, czyli nie jest uszkodzony. Mam mniejszy, 16 GB, potestuję z nim...
Stary 12-12-2016, 20:58   #4689
robert2

Imię: Robert
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI180km

U mnie na Samsungu AA jak podłącze to normalnie działa i jeszcze ładuje.
Bez żadnych problemów z rozładowywaniem.
robert2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2016, 21:20   #4690
stefanb

Cytat:
(...)
Spotify działa i bez połączenia po kablu więc multimedia działają OK.
(...)
Mógłbyś podpowiedzieć jak korzystać ze Spotify bez Android Auto (bo rozumiem, że to masz na myśli pisząc, że działa bez kabla?). Jak mam telefon podłączony przez "blutuf", to Sync3 widzi tylko pliki, które są lokalnie wgrane na telefon (albo ja czegoś nie umiem zrobić)...
Odpowiedz

Zasady postowania