30-12-2016, 14:13
|
|
|
ford::advanced
Imię: Paweł
Model: 3x C-Max
Silnik: 1.8 TDCi / 1.6 TDCi (109 KM) + FAP / 1.6 TDCi (109 KM)
Rocznik: 2006,2006,2004
|
Odp: Ciężko pali bez dodania gazu
Cytat:
Witam,
Od dłuższego czasu mam problem z moim mondeo 1.8td, ciężko odpala bez dodania gazu objawy są różne czytałem na forum i jest tego sporo. Co udało mi się wymienić to filtr paliwa, wstawienie zawór zwrotnych, świece żarowe nowe,wymienione 4 wtryski oraz podkładki, węże przelewowe, węże paliwowe (Gatesa), Foltron P838, usunąłem całkiem podgrzewacz paliwa. Myślałem też o wymianie czujnika położenia wału, lecz nie chce wywalać kasy na darmo. Objawy jakie zauważyłem to potrafi czasami na mniejszych biegach 1,2,3 szarpać i zawieszą się obroty na biegu jałowym po 10 sek spadają, rzadko ale się zdarzy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy w mondeo się znajduję sonda lambda?
Napisze ktoś z Was od czego mogę zacząć domowym sposobem i tanim kosztem na tą chwilę? Również bez problemu zrobić zdjęcia. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dużo już zrobiłeś, dobrze ma ten mondziak u Ciebie, może rzeczywiście warto iść w tą stronę i to będzie wina któregoś z czujników.
|