Z nowym rokiem warto by watek wrócił na porady jaki olej kupić, gdzie kupić, jaki zalać, bo zszedł na manowce i utarczki kto tu wie więcej o olejach jak i tak nikt ich nie piał ani nie jadał. Olej to produkt najtrudniejszy do zbadania i zweryfikowania jego jakości, bo jak któryś z kolegów wyżej napisał i tak sprzedacie auto za parę lat i czeski film, czy Milers pomógł czy castrol zaszkodził
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mi ten drugi kiedys auto zepsuł, wiec dla zasady omijam.
Cytat:
|
uważasz, że 0w-20 100% PAO jest gorszy od 5w-40 ?
no nie żartuj
|
W kategoriach czy gorszy bym tego nie rozpatrywał, raczej która klasa lepkościowa właściwsza do naszej strefy klimatycznej, ale jak wiedze klasyfikacja SAE zaczyna żyć swoim własnym starym życiem, a świat chyba idzie do przodu i 5W20 trzeba zalewać u nas.
Pojemności układów smarowania coraz mniejsze nie z racji węższych kanalików tylko mniejszych mis olejowy . Popatrzcie na auta z lat 80-90. Samochody w michach woziły dodatkowe czasem 2 litry oleju. Teraz po co mają wozić jak fabryka musi za ten olej na pierwszym napełnieniu zapłacić i to w setkach tysięcy egzemplarzy, wiec pojemność się zmniejsza niestety kosztem też skuteczności chłodzenia, bo układ smarowania to w pewnym sensie obieg chłodziwa. Są silniki motocyklowe gdzie jest pokaźna chłodnica oleju i olej jest tez chłodziwem silnika, a nie tylko woda czy płyn w drugim obwodzie.
W temacie doboru oleju pod portfel, ale spełniającego normę Forda jakościowa i lepkościową to na tyle co udało mi się wykukać w necie te jeden
RAVENOL FDS SAE 5W-30 który według karty charakterystyki można by uznać za prawdziwie syntetyczny i spełnia normę WSS-M2C-913-C, i913-D
http://www.ravenol.de/en/products/us...sae-5w-30.html
tyle z tego, że jego na dobrą sprawę nigdzie kupić nie mogłem 3 telefony do autoryzowanych sprzedawców i info, że 2 małe buteleczki kiedyś był, a teraz jest jedna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za egzotyczny i niszowy produkt na zwykłego usera samochodu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zalałem więc znanej mi powszechnie dostępny niemal w każdym sklepie
Motul Specyfic 5W30 913D i samochód będzie jeździł tak samo tylko, że z zadowolonym kierowcą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zaraz po 10 tys km przebiegu wymiana i następne zadowolenie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.