Spokój i humor to podstawa w życiu. Jak Cię zobaczą tak Cię zapamiętają.
Trzeba czasami przeliczyć czy opłaca się lolkę spod fotela targać i bez powodu jęzor piłować ale oczywiście mowa tu tylko o naklejkach na szybie bo gdybym dorwał łosia co mi lakier tuninguje kluczem to nie wiem czy by się skończyło na usmiechu. Mi tam osobiście w Polsce zawsze tęskno do kultury z zachodu ale akurat tam - klultury uczą stawki mandatowe. A u nas mandaty są po to by je wystawiać sposobem na Biedronkę "tanio i często"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bo gdyby ktoś za zajęcie dwóch miejsc parkingowych po skosie dostał do zapłaty kwita na kwotę 1500zł to by długo pamiętał jak się parkuje. Tymczasem zapłaci 50 zeta i się uśmiechnie bo to przecież dzisiaj 3,5 paczki dobrych fajek.
Tyle się mówi o bezpieczeństwie na drogach, o kulturze za kierownicą i niby tyle się robi w tym kierunku, prawda? Ale co się robi?
Wysyła na żniwa dodatkowe radiowozy?
A nie lepiej było by za przekroczenie 20km/h od razu wlepiać po 5000 do zapłaty?
Pewnie nie, bo na czym Policja by zarabiała? Na niczym wtedy!
Prawo i służby działają dosłownie tak jak powiedziałem! Identycznie jak tanie markeciki. Taniuteńko i częściuteńko i tak kasiorka się robi i nie ma to nic wspólnego z poprawą bezpieczeństwa na drogach, bo gdyby za przekroczenie 20km/h w mieście faktycznie było 10pkt. + 5000zł to zakładam się z każdym o dobrą skrzynkę że ciężko było by znaleźć w mieście kogokolwiek kto by przekroczył te 20km/h a tymczasem Policja udaje że dba o bezpieczeństwo a my udajemy że nic się nie staooo gdy dostaniemy 300-500zł do zapłaty bo i tak dnia następnego będziemy cisnąć dalej.
Zobaczcie, jedzie Polaks swoją rewelacyjną V6-stką do Austrii i co?
V6 potrafi jechać w mieście 45-46km/h bo strach dmuchnąć wskazówkę prędkościomierza lekko ponad 50 by nie było zaraz 500-800 ojro do zapłaty?
Można?
Można tylko nie u nas. Tam Policja łapie ale faktycznych wariatów za kółkiem a u nas wszystkich.