Cytat:
Jesteś absolutnie pewny, że jak masz włączone radio albo CD, to telefon jest w stanie zagadać coś przez BT Audio?
Śmiem wątpić. Mam radio z 2012 roku, moduł z 2012 roku i jakoś tak to nie działa, a dokładnie tak jak opisał kolega
@ rpp
.
|
Jeśli chodzi o Yanosika to da się to zrobić. W menu programu w ustawienia BT jest właśnie opcja, żeby czytał komunikaty przez BT.
Po ustawieniu tego z punktu widzenia radyjka wygląda to jak próba realizacji połączenia. Dodatkowo po opcjach Yanosika widać, że jest to dosyć typowe zachowanie zestawów BT w samochodach bo jest nawet opcja opóźnienia komunikatów (u mnie musiałem ustawić na ok. 1200ms tak, żeby nie obcinał komunikatów).
Finalnie jednak z tego zrezygnowałem bo niestety ale przynajmniej u mnie nie wycisza radia/CD tylko całkowicie przerywa granie i daje komunikat. Strasznie słabo to działało.
W przypadku Google Maps też jest taka opcja (nawet domyślnie ustawiona). Niestety u mnie nie działała. Ale za to po odznaczeniu komunikaty idą bezpośrednio z telefonu jak jest CD/radio albo z głośników jak jest BT streaming. Dla mnie wystarczające rozwiązanie :-)