![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3651 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-01-2016
Model: Ford Focus CMAX 1.6 PB
Silnik: 1.6 Duratec
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich
znalazłem na allegro taki moduł BT [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Mam radyjko 6000cd na 100% mam mikrofon bo podłączałem w kopytko starą nokię 6210 i wszystko działało. Czy jak zmienie moduł z samochodu na taki to bt będzie działać? Obecnie naciskając słuchawkę na radiu mam komunikat ze niedostępne . |
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Śmiem wątpić. Mam radio z 2012 roku, moduł z 2012 roku i jakoś tak to nie działa, a dokładnie tak jak opisał kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
|
|
|
|
#3653 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Zapewne od telefonu i modułu BT,bo poprzedni moduł nie czytał mi sms'ów.
|
|
|
|
|
|
#3656 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013
|
A miałeś wtedy tak samo skonfigurowany telefon? Miałem tak w WP8.1 (niestety po aktualizacji do 10 funkcja zniknęła), testowane na 3 różnych zestawach BT i w każdym aucie działało tak samo. To była funkcja powiązana z trybem samochodowym telefonu (trzeba było przypisać w telefonie, z którym zestawem ma działać, a z którym nie, do tego czy ma ignorować smsy, czy nie). Niekoniecznie inna aplikacja będzie mogła działać analogicznie.
|
|
|
|
|
|
#3657 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Sprawdzę dzisiaj.
A jakie masz radio? NXa?
|
|
|
#3658 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Nx sd .
|
|
|
|
|
|
#3659 |
|
ford::average
Model: BMW 320 D
Silnik: 2.0 D 163PS/380Nm
Rocznik: 2012
|
mm32 jak Ci czyta smsy?
możesz to jakoś pokazać? jaki masz telefon?
|
|
|
#3660 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-08-2014
Model: S-Max FL / Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI / 1.6 Duratec
Rocznik: 2011 / 2009
|
Dzięki koledzy za podpowiedzi.
Rozejrzałem się po aucie i oto co znalazłem: 1. Brak mikrofonu i brak wiązki 2. Wiązka modułu jest 3. Zwora (pajączek) jest o oznaczeniu CB Będę chciał kupić moduł z USB - albo CS7T-14D212-Ax (jak znajde w sensownej cenie) albo 8M5T-19C112 1. Rozumiem, że przy module 8M5T-19C112-Ax tylko literka A daje mi język angielski? czy inne też da się na angielski przestawić? Jeśli tak to jakie literki to mogą być żeby była opcja angielskiego języka? 2. Jakiej zwory potrzeba do powyższych modułów - CA? 3. Znalazłem shcematy zwory CA i CB (w załączniku). Niektóre połączenia są narysowane linią przerywaną - co to znaczy? mam je krosować czy nie? 4. W zworze CA jest więcej połączeń niż w CB. Czy we wtyczce zwory są już piny do których podlutuje kabeli czy nie ma? Jeśli nie ma, to z czego te piny można dorobić/dobrać? 5. kable do mikrofonu rozumiem, że najłatwiej podpiąć pod piny 3 i 4 wiązki BT? 6. miejsce mam pod kwadratowy mikrofon. Czy ewentualnie okrągły tam wejdzie bez większych ceregieli? z kwadratowym nie jest tak łatwo w zakupie 7. macie jakiś patent na gniazdo USB? fabrycznie wychodzi mi że w S-MAx po lifcie jest gniazdo zamontowane w schwku między fotelami. Schowek ten jest inny niż u mnie. Zamontowałbym najchętniej jakieś uniwersalne gniazdo USB gdzieś w schwoku pasażera...ale nie bardzo mogę znaleźć coś takiego jak uniwersalen gniazdo USB (takie z możlwością przykręcenia gdzieś a nie tylko zwykła kńcówka na kablu). 8. Manetke do kierownicy już kupiłem - jedzie do mnie. 9. Czy poza powyższymi i ewentualnie rekonfiguracją w ELMConfig, jest jeszcze coś co przeoczyłem? Czekam niecierpliwie na pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Obecnie rozpaprałem całe auto i chciałbym porobić przed złożeniem. Będę bardzo wdzięczny. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|