Cytat:
|
No to jeszcze sprawdź potencjometr przepustnicy. Włącz zapłon, zapuść wykres i w miarę powolnego wciskania pedału gazu obserwuj wykres. Bieg jałowy z tego co pamiętam to 19% a pełne otwarcie to 95%. Wykres powinien być w miarę liniowy.
Są jeszcze dwa węże podciśnienia, które odpowietrzają pokrywy zaworów. Sprawdź węże i gumowe redukcje na króćcach.
Tapnięte z Szajsunga MkIV
|
Potencjometr przepustnicy wyglada na sprawny. Poniżej wykres:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Węże sprawdzone. nawet założyłem opaski na te fajki, żeby być pewnym, czy tam nie ucieka powietrze.
Bump:
Cytat:
|
Zalatw sobie też sprawny czujnik położenia wałka rozrządu i podmień na próbę.
Tapnięte z Szajsunga MkIV
|
Czujnik położenia wału i wałka wymieniłem. Nic to nie wniosło.
Bump: Prosiłbym o sprawdzenie mapy benzyny i gazu. Zapłaciłem za nią u jakichś magików 250zł a coś wydaje mi się, że nie powinno tak być jak jest.
Mogłoby to mieć znaczenie przy wolnych obrotach ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciśnienie robocze gazu nie jest za wysokie ? Nie powinno być 1 bar ?