View Single Post
Stary 12-02-2017, 12:10   #4
fcp06082015
ford::beginner

Imię: Sławek
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Czy sprzęgło po wymianie musi się "dotrzeć"

Cytat:
Napisał Lukasz2525 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jako przebieg i dlaczego wymieniales , skoro ci wchodzily biegi ? Ja wymienialem jak jedynke musialem wciskac z bardzo duza sila , a wstecznego sie juz nie dalo . Natomiast po wymianie wszystko zaczelo wchodzic od razu i bez problemu .

Powinienes wymienic olej w skrzyni . To dodatkowe dwie stowki , ale bedzie zauwazalna roznica , a jezeli robiles to w serwisie aso , to w ogole nie wiadomo czy ci nie spuscili i nie zalali za malo , a wtedy bylby taki efekt . Natomiast tak czy inaczej nalezaloby wymienic olej .
Wymieniałem komplet bo padł docisk. Stan oleju był sprawdzany podczas wymiany sprzęgła - pytałem i taką informację uzyskałem od mechanika. Czy jestem w stanie sprawdzić sam stan oleju w skrzyni biegów?

Bump:
Cytat:
Napisał TomQ62 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowietrz układ.
OK. Tego na razie spróbuję. Można samemu w prosty sposób czy lepiej do mechanika?
fcp06082015 jest offline   Odpowiedź z Cytatem