Temat: [S-MAX 2015- ] Wady wieku dziecięcego
View Single Post
Stary 16-02-2017, 14:56   #518
Robert9011
ford::average

Imię: Robert
Model: S-Max II
Silnik: 2.0 tdci 210km
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego

witam
nie wiem czy już było ale uważam że światła długie w opcji LED są tragiczne, na zwykłych żarówkach w nocy widać duuużo lepiej.
minus dodatni taki, że już coraz mniej okazji do jeżdżenia na długich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to samo "adaptacyjne" długie - ale jak to z elektroniką bywa, że człowiek zrobiłby to lepiej.

nie miałem okazji jeździć tak dużym autem i z taka mocą (210KM PowerShift) prywatnie ale spalanie trochę mnie przeraża, w mondku mk4 2,0 130KM M6 brał 6,5 ten 8.0 i nic mniej (diesla oczywiście).

ps. ale czuć te 210 koników pod maską, szczególnie na trybie S. rwie jak szalony przy wyprzedzaniu. Na jeździe próbnej jechałem manualem 150 koni i po prostu zero przyspieszenia.

Bump:
Cytat:
Napisał slickx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pisalem juz w dziale "skrzynie automatyczne", ale malo ludzi tam zaglada wiec podpytam tutaj.

Czy ktos z posiadaczy powershifta odczuwa mini opoznienie przy ruszaniu ze swiatel (0,5s moze mniej)?

Jestesmy na D, noga na hamulcu, zwalniamy pedal i wciskamy gaz, mija chwilka zanim auto ruszy. Najpierw podnosi obroty a potem zalacza bieg. Nowy smax 2.0 bi turbo ropniak.

Dodam, ze np w Kia Sportage w automacie czegos takiego nie ma, rusza od razu - tez diesel.
wg mnie nie ma dużego opóźnienia a na pewno jest mniejsze niż w VW Passat B7. Nie odczuwam "czekania na bieg" na podwyższonych obrotach. Ten sam silnik.
w automatach opóźnienie zawsze będzie, w jednym większe, w innym mniejsze.

Bump:
Cytat:
Napisał duders Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dybry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A mnie irytuje system START/STOP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pytanie czy da się na stałe to wyłączyć ? ktoś/coś na śląsku ? Bo mnie już kur.....a bierze jak mam ciągle naciskać ten knefel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Reszta ujdzie chodź dziwnie zachowuje się czasami elektryczna klapa bagażnika - raz działa i domyka a raz zamyka się ale zamek nie zaskakuje.

Pzdr
Tomek
jak odbierałem S-maxa to powiedzieli że chętnym w komputerze na stałe to wyłączają. auto brałem z DFS Motors ze Świdnicy, zadzwoń może Ci to wyłączą na amen.

Ostatnio edytowane przez Robert9011 ; 16-02-2017 o 14:59
Robert9011 jest offline   Odpowiedź z Cytatem