Cytat:
|
Należy wykonać dwa połączenia między lusterkiem a modułem drzwiowym.Z A-3 na B-24 i A-4 na B-17.A-3 i A-4 dotyczy lusterka a B-24 i B-17 modułu drzwiowego.Może się zdarzyć,że będzie już połączenie A-3 na B-24 bo jest ono wykorzystywane także w innym celu (sterowanie lusterka w pionie-wspólne połączenie).
|
Cytat:
udało się - pacjent żyję. Lusterka pięknie się składają z guzika jak i przy zamykaniu samochodu z pilota. Trzeba było dołożyć 3 kabelki (1 do lewego lusterka, a dwa do prawego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedynie co nie działa to podświetlanie nóg (czy to też się aktywuje w kompie? albo trzeba dorobić kolejny kabelek?)
Dziękuje mm32 za pomoc
|
Witam Kolegów i Koleżanki, to mój pierwszy post, Paweł z Krakowa Smax 163 km TXWA.
Ja podobnie jak cytowany kolega zamiast lusterek elektrycznych nieskładanych chce założyć elektryczne składane. Mam oryginalne lusterka na 9 kabli elektrycznie regulowane, ogrzewane z lampką i migaczem (s-max 2013r) i chce kupić skladane. Znalazlem skladane ogrzewane z lampka na 13 kabli (pewnie mial wersje z pamięcia foteli). Nowe lusterka sa bez BLISA (odpuscilem temat blisa po analizie innych postów i zagadnien zwiazanych z montowaniem radarów w zderzaku) a pytanie jest nastepujace:
1. nie rozumiem oznaczen połączen podanych przez Kolege MM32 tzn co zaczy A-3 i B24 itp ? ( takie sa opisy na module i lusterku?)
2. kolego WRX piszesz ze dokladales 3 kable - wg tych oznaczen od kolegi MM32 ktoryc nie rozumiem ? podpowiesz cos czy mam poprostu podać opisy kolegi MM32 elektrykowi i eletyrk sobie poradzi ?
3. czy trzeba cos programowac potem np BCMa?
4. czy jesli kupie lusterka na 13 kabli to moze byc problem ze bede mial za duzo kabli ? Czy zbędne kable nie będą mi bruzdziły ?
5. czy potrzebne sa jakies dodatkowe kable do wlacznika sterowania skladaniem lusterek ? teraz go nie mam i musze zmienic caly panel sterownia szybami
6. czyli kolego WRX nie musiales zmieniac modułów drzwiowych ?
7. PS skoro w instalacji drzwi mam wolne wtyczki ( byc moze na Blisa) to jest szansa ze mam na tyle kabli ze nie będę musial dokładać zadnych kabli jedynie wpiąć lusterka ? pozdrawiam