View Single Post
Stary 15-04-2017, 12:47   #25
Marcin112
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Ford S-Max
Silnik: 1 6 ecoboost 160
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Spryskiwacze reflektorów - kiedy powinny pryskać?

Cytat:
Napisał radziej11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś może już namierzył spryskiwacz do S-MAX jakiś zamiennik i sprawdzał czy pasuje od mondeo.
Ewentualnie jak ktoś posiada to poproszę nr oryginału forda strona lewa.
Ze jestem świeżo po temacie wiec napisze ci co i jak.
Te stąd http://allegro.pl/lewy-spryskiwacz-d...766479824.html
pasują w gniazda i wszystko było by cacy gdyby nie ich wykonanie.

Na tych białych mocowaniach chwieja się i nie są stabilne.
Oczywiście nie był by to problem ale podejrzewam ze albo sprężynka w środku jest za słaba albo ich wykonanie nie pozwalają się dyszom schować do środka, czasami odstawały na 3 mm od zderzaka czasami 1 centymetr.

Mam filmik wiec jak cos mogę Ci podesłać jak to wyglądało bo sprzedawca prosił mnie żebym mu podesłał w ramach reklamacji.
Co do sprzedawcy nie mam zastrzeżeń, pieniądze oddal bez wymyślania jakiś bzdur.
To tyle z zamienników.

Co do oryginału to siedzę właśnie z faktura w ręku.
1459279 Dysza spr reflektora LH cena 589 zl . Maksymalny rabat na nią to 10% dzwonione do 3 ASO więcej nie chcieli dać.
Wiec mamy 536,89 zł za kawałek gownianego plastyku z pompka. Tragedia.

Wymiana w ASO to 200 zł. Absolutnie cena nie warta przemyślenia.

Po stronie kierowcy bo chyba o ta Ci chodzi czas prac to około 15 minut.
Dostęp kiepski bo mamy zbiorniczek ale sprawne łapki i idzie.
Po stronie pasażera idzie jeszcze szybciej.

No i konkluzja mojego referatu na temat dysz spryskiwaczy.
Jak to potrzebujesz musisz kupić w ASO, zamiennik mimo ze jest to jest do kitu, szkoda zachodu.

Nie chodzi tu o jeden egzemplarz bo kupiłem dwa i obydwa się zacinały.

Rozmawiając telefoniczne ze sprzedawca sprawdzał pozostałe jakie miał i tez się zacinały.
Nie był w stanie mi odpowiedzieć czy to po prostu była jakaś wadliwa partia z nimi.

Miał pisać do producenta w celu odpowiedzi, ale z racji tego ze nie miałem czasu na czekanie po dwóch dniach poprosiłem go o zwrot pieniędzy.

Wiec jak masz czas i nerwy spróbuj zamówić i zobaczyć może wypuszcza lepsza partie.

Jeżeli będziesz miał to samo i okaże się ze tylko oryginał ci pozostaje a nie chcesz wydawać tyle kasy.

Zakorkuj wężyki jakimiś plastykowymi koreczkami, stare spryski zostaw żeby miały na czy trzymać się zaślepki.

I w skrzynce pod maska masz bezpiecznik (30) F24 po prostu go wyjmij to odłączy prąd od pompy spryskiwaczy na reflektory.

No i masz spokój na lata .
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg attachment.jpg (85.8 KB, 81 wyświetleń)
Marcin112 jest offline   Odpowiedź z Cytatem