![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
6M21-13L014-AE - Prawa Str.
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Ford S-Max
Silnik: 1 6 ecoboost 160
Rocznik: 2011
|
Ok dziękuje.
Zostaje wyciągnąć i porównać ze zdjęciami. W ASO chyba cena będzie zaporowa Ostatnio edytowane przez deku ; 01-03-2017 o 07:44 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-01-2017
Model: S-max
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2006
|
W ASO ponad 500 zł (do S-max). Dla tego szukam zamiennika, ale w "ford esklep" uzyskałem info że do s-max i mondeo IV są inne spryski. Na Alle znowu wystawiają jako jeden do wszystkich (S-max, mondeo, galaxy). Stąd moje wątpliwości, bo szukam do s-max`a a nie chcę kupić lipy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-02-2005
Model: S-MAX
Silnik: 2,2
Rocznik: 2013
|
Czy ktoś może już namierzył spryskiwacz do S-MAX jakiś zamiennik i sprawdzał czy pasuje od mondeo.
Ewentualnie jak ktoś posiada to poproszę nr oryginału forda strona lewa. Ostatnio edytowane przez radziej11 ; 15-04-2017 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
|
Cytat:
Te stąd [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pasują w gniazda i wszystko było by cacy gdyby nie ich wykonanie. Na tych białych mocowaniach chwieja się i nie są stabilne. Oczywiście nie był by to problem ale podejrzewam ze albo sprężynka w środku jest za słaba albo ich wykonanie nie pozwalają się dyszom schować do środka, czasami odstawały na 3 mm od zderzaka czasami 1 centymetr. Mam filmik wiec jak cos mogę Ci podesłać jak to wyglądało bo sprzedawca prosił mnie żebym mu podesłał w ramach reklamacji. Co do sprzedawcy nie mam zastrzeżeń, pieniądze oddal bez wymyślania jakiś bzdur. To tyle z zamienników. Co do oryginału to siedzę właśnie z faktura w ręku. 1459279 Dysza spr reflektora LH cena 589 zl . Maksymalny rabat na nią to 10% dzwonione do 3 ASO więcej nie chcieli dać. Wiec mamy 536,89 zł za kawałek gownianego plastyku z pompka. Tragedia. Wymiana w ASO to 200 zł. Absolutnie cena nie warta przemyślenia. Po stronie kierowcy bo chyba o ta Ci chodzi czas prac to około 15 minut. Dostęp kiepski bo mamy zbiorniczek ale sprawne łapki i idzie. Po stronie pasażera idzie jeszcze szybciej. No i konkluzja mojego referatu na temat dysz spryskiwaczy. Jak to potrzebujesz musisz kupić w ASO, zamiennik mimo ze jest to jest do kitu, szkoda zachodu. Nie chodzi tu o jeden egzemplarz bo kupiłem dwa i obydwa się zacinały. Rozmawiając telefoniczne ze sprzedawca sprawdzał pozostałe jakie miał i tez się zacinały. Nie był w stanie mi odpowiedzieć czy to po prostu była jakaś wadliwa partia z nimi. Miał pisać do producenta w celu odpowiedzi, ale z racji tego ze nie miałem czasu na czekanie po dwóch dniach poprosiłem go o zwrot pieniędzy. Wiec jak masz czas i nerwy spróbuj zamówić i zobaczyć może wypuszcza lepsza partie. Jeżeli będziesz miał to samo i okaże się ze tylko oryginał ci pozostaje a nie chcesz wydawać tyle kasy. Zakorkuj wężyki jakimiś plastykowymi koreczkami, stare spryski zostaw żeby miały na czy trzymać się zaślepki. I w skrzynce pod maska masz bezpiecznik (30) F24 po prostu go wyjmij to odłączy prąd od pompy spryskiwaczy na reflektory. No i masz spokój na lata . |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
A może da się to jakoś rozebrać wyczyścić czy coś w tym stylu.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
A co konkretnie dzieje się u Ciebie cieknie ci czy nie wysuwają się. Jedynie co możesz zrobić to przełożyć mocowanie z oryginału na ten zamiennik, spryski sztywniej siedziały ale i tak to nic nie pomogło bo dalej się zacinały. Więcej opcji nie zauważyłem bo wszystko jest zalane plastykiem. Ja miałem pękniecie na końcówce łączącej się z wysuwanym trzpieniem i ciekło mi w środku po Ledach wiec nie chciałem ryzykować jakimś zwarciem i wymieniłem go na oryginał. U mnie ta końcówkę ze zdjęcia można było lekko ściągnąć przez ten pęknięty plastyk. Na allegro widziałem ze gość sprzedaje same końcówki ale jak on je wyciągana to nie mam pojęcia. Próbowałem ściągnąć w oryginale i w tym zamienniku ale nie szło. Balem się podważać czymś bo zdawałem sobie sprawę ze będzie groziło to rozszczelnieniem Dziś na chłodno zrobiłbym chyba ten numer z bezpiecznikiem bo prawdę mówiąc to te spryski są tak potrzebne jak pieść do oka |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
U mnie nie chowa się lewy spryskiwacz zostaje w połowie trzeba dopchnąć smarowałem rożnymi środkami i nic nie pomogło.
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Cytat:
Albo po prostu uszczelka na tłoczku sparciała albo dostał się pod nią syf i jest zdeformowana i haczy co uniemożliwia sprężynie dociągniecie sprysku do końca. Spryski działają na zasadzie podciśnienia co wiadomo jest silniejsze od samej sprężyny wiec się wysuwają ale sprężyna nie ma tyle siły w sobie żeby je dociągnąć. A może masz już zamiennik sprawdzałeś czy siedzi oryginał. U mnie po tylu latach sprężyna działa nadal silnie jedynie te nieszczęsne pękniecie |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Auto mam od nowości chyba że fabryka założyła zamiennik bo im części przy składaniu brakło.
|
|
|
|