Kolejny etap wyciszenia to bagażnik. Wyszło tak:
We wnęce nad nadkolem była już upchana fabrycznie gąbka i jakiś woreczek z czymś miękkim. Pewnie miało to izolować hałas
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest trochę pie...nia się z tematem i trzeba na to przeznaczyć 8-10 godzin. Udało się nic nie pourywać nawet
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolejny etap to wnęki nadkoli z zewnatrz. Pewnie jakis Noxudol 3100 dam i na to jeszcze coś bitumicznego albo mata STP i "baranek".
Bump: Uszczelką drzwiowa zrobiłem narazie jedną. Znalazłem patent na szybko i będę kontynować dalej. Uszczelki łatwo się ściąga, i są fabrycznie przecięte całkowicie. Ja wyjałem, rozłożyłem na podłodze na prosto (w miare możliwości) i pilotem wprowadziłem sznur z mikrogumy. Żeby sobie temat ułatwić to kupię jakieś 5-6 m linki stalowej 2 mm i wtedy powinno pójść szybko. Smar silikonowy oczywiście potrzebny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W przekroju uszczelka ma 2 otwory od strony zewnętrznej i chyba lepszym pomysłem jest wprowadzenie mikrogumy od strony najbardziej zewnętrznej.