View Single Post
Stary 17-06-2017, 17:55   #357
idefix75
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: mondeo
Silnik: 2,0 tdci 180KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Nadzieja na więcej KM w silnikach DW10 2.0 TDCi -140KM (ZROBIONE)

Cytat:
Napisał Raschey Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe co ma wpływ na to, że jedemu koledze auto jedzie maks. licznikowe 235 a drugiemu 238 po Gps (więc na liczniku jeszcze więcej).
Roczniki te same 2008 więc DW10.
Kondycja wtrysków, turbo, Dpf ?
Ma na to wpływ wiele czynników.Jadac w strone Belgii testowałem v-max i wyszło mi tyle co podalem ( na liczniku predkosc oscylowala w granicy 242-244),ale
1; wiatr mialem w plecyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2; trasa dluga niewielki ruch na drodze i wieeeeeeeeeele czasu na rozpedzenie
3; jechałem sam i bez wiekszego bagazu
4; paliwo zalane juz w niemczech (nie wiem jaki moze miec to wplyw ale wydaje mi sie ze auto lepiej pracuje na ichnim paliwku)

Jadac spowrotem mialem jednego pasazera i troszke wiecej bagazu i v-max nie dobil nawet do235 licznikowych
W jednym i drugim przypadku chwilowe spalanie przy tej predkosci oscylowalo w okolicach 12l/100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiec mysle ze obciazenie i pogoda ma duzy wplyw na V-max

Ale frajda z paniki pasazera bezcenna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.