Temat: [Mondeo 2007-2014] kończy się sprzęgło
View Single Post
Stary 19-06-2017, 07:45   #211
Thomsit
ford::average

Imię: Zbyszek
Model: Ford Mondeo Sport Estate
Silnik: 2,0 TDCI 141KM 353Nm
Rocznik: 10/2008
Domyślnie Odp: kończy się sprzęgło

Cytat:
Napisał massiwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
koledzy, a kiedy i od czego to zalezy czy trzeba wymieniac komplet?! w sensie
tarcza, docisk, wysprzeglik i dwumasa?

u mnie ojbawy, to "chroboczenie" i widze, ze od spodu sie poci
przebieg 280 000
czesc.

spod sie poci obstawiam ze olej sie zbiera na laczneiu silnika ze skrzynia.

ja jestem swierzo po wymianie dwumasy sprzegla wysprzeglika oraz uszczelnienie walu.

poci sie bo puszcilo uszczelnienie w moim przypadku smierdzialo spalonym sprzeglem podczas dynamicznej jazdy wracajc do Polski na urlop nie dojechalem do domu bo na biegu sprzeglo mi sie tak zaczelo slizhgac ze auto nie chcialo jechac.cod dwumasy...slychac juz bylo stukanie dwumasy i podczas wylaczanie sie obijala metalicznym dzwikiem charakterystycznym.

zasada jest taka ze jak sie wymineiasprzeglo to odrazu komplet czyli dwumasa wysprzeglik i usczelniacz walu z racji iz po sciagnieciu skrzyni jest wszytsko na wierzchu a mechniacy liczas asobie troche za sciagniecie skrzyni. ja wymienialem dwumase i sprzeglo przy przebiegu 222 tys km.

Bump:
Cytat:
Napisał massiwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
koledzy, a kiedy i od czego to zalezy czy trzeba wymieniac komplet?! w sensie
tarcza, docisk, wysprzeglik i dwumasa?

u mnie ojbawy, to "chroboczenie" i widze, ze od spodu sie poci
przebieg 280 000
czesc.

spod sie poci obstawiam ze olej sie zbiera na laczneiu silnika ze skrzynia.

ja jestem swierzo po wymianie dwumasy sprzegla wysprzeglika oraz uszczelnienie walu.

poci sie bo puszcilo uszczelnienie w moim przypadku smierdzialo spalonym sprzeglem podczas dynamicznej jazdy wracajc do Polski na urlop nie dojechalem do domu bo na biegu sprzeglo mi sie tak zaczelo slizhgac ze auto nie chcialo jechac.cod dwumasy...slychac juz bylo stukanie dwumasy i podczas wylaczanie sie obijala metalicznym dzwikiem charakterystycznym.

zasada jest taka ze jak sie wymineiasprzeglo to odrazu komplet czyli dwumasa wysprzeglik i usczelniacz walu z racji iz po sciagnieciu skrzyni jest wszytsko na wierzchu a mechniacy liczas asobie troche za sciagniecie skrzyni. ja wymienialem dwumase i sprzeglo przy przebiegu 222 tys km.
Thomsit jest offline   Odpowiedź z Cytatem