Odp: Wady wieku dziecięcego
Odnośnie wad:
- Android Auto potrafi się rozłączać bez powodu i robić "black screen" i trzeba metodą na wyjmij i włóż wtyczkę;
- uchwyt w klapie bagażnika jest tylko po prawej stronie (w Focusie jest po obu): jakoś tak mi to nie pasuje bo zwykle jednak idzie się do swojego miejsca i trochę to dla mnie nieergonomiczne (jestem praworęczny).
- duży promień skrętu: dość oczywisty bo rozstaw osi spory, ale utrudnia to parkowanie jednak;
- nisko umieszczona przednia szyba powoduje, że łatwo się to brudzi: bardziej niż w autach o bardziej wysuniętej sekcji silnika;
- spalanie: bez przesady (benzyna 240 KM) - jak się dociśnie to nie ma prawa być inaczej: to jest turbo i 2 tony z pasażerami. Ostatnio jadąc DK7 znad morza (pełne auto plus bagażnik dachowy), z niewielkimi korkami miałem średnio 10,1l;
- "siateczka" ogrzewanej przedniej szyby: przez chwilę mi przeszkadzała a potem okazała się atutem przy jeździe w pełnym słońcu.
- trochę za dużo miejsca w bagażniku na wysokość zjadają dodatkowe siedzenia (3 rząd): bagażnik robi się mało foremny dla typowych walizek, no ale "it's not a bug, it's a feature".
Poza tym - jest pięknie. Szybkość jak należy - a i tak jeżdżę na "D". Miejsca w kabinie dość, siedzenia wygodne. cisza, obsługa jak najbardziej OK: nie wiem skąd narzekania na konieczność przeklikiwania się przez opcje.
|