Cytat:
|
Numer katalogowy tej pokrywy silnika 1.6 PB Volvo to 30650468. Możesz zamówić w ASO Volvo lub znaleźć w necie na aukcjach, używka też będzie dobra. Osłona nie pasuje do 1.6 benzyny 115-konnej (Ti-VCT), tylko do 100-konnej. Potrzebne też 4 śruby, oryginały widziałem gdzieś 15 zł za jedną śrubę żądali. Na forum ktoś podawał wymiary śrub jakie pasują (musisz poszukać), które można kupić w pierwszym lepszym markecie budowlanym zamiast wydawać ok. 60 zł za 4 śruby.
|
Witam odświeżę trochę w kierunku pokrywy na silnik do Focusa. Znalazłem ostatnio taką pokrywę na stronie sklepu, wygląda tak jak na zdjęciu kolegi z posta wyżej
Cytat:
Osłonę od VOLVO mam i ja.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
(
http://www.draken.com.pl/volvo/eleme...6-benzyna.html)
Nawet ze śrubkami i przesyłką idzie za stówkę, wiec nie jest źle. Niestety szroty w mojej okolicy zawodzą pod kątem części do volvo.
Jedyne jakie mam wątpliwości to gdzie tą pokrywę przykręcić.
Mój Focus w papierach identyfikuje się jak 1.6 V16 100KM, ale ja tam miejsc na te śruby nie widzę, dlatego prosiłbym o jakąś identyfikację albo poradę.
Wiem, że to błaha sprawa, ale kuny mieszkające na mojej dzielnicy nie mają litości do moich kabli WN i zaczyna mnie to irytować, już nie mówiąc o portfelu.
Zdjęcie mojego silnika:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam