View Single Post
Stary 25-08-2017, 20:28   #6834
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał aprox99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc dzisiaj robiłem jazdę próbna Mondeo Mk4 Tdci 150KM,niestety automatem.Fajny jest układ kierowniczy i cichsze zamykanie drzwi ,poza tym ten samochód nie ma niczego czego MK4 by nie miał.Zawieszenie tak samo buja na nierównościach na boki,jest niespokojne.Niby miał być cichszy jakoś wyraźnie tego nie odczułem a od 120 słychać wiatr ,czego w moim mk4 nie ma.Auto miało przejechane 7 tys.mój ma 110 tys.i momentu w którym bym powiedział :och łał nie było.Dopóki mondeo nie będzie z przodu miał podwójnego wahacza jak BMW 3 czy Audi A4 dopóty zawieszenie będzie bujać.Jechałem ostatnio BMW3 kombi ,to całkiem inny świat jeśli chodzi o zawieszenie i tylko tym wygrywają te samochody w testach.O innych rzeczach nie chcę mówić bo za krótko jechałem ale kierownica przeładowana przyciskami jak klawiatura komputera
Pytanie na jakich kołach był ten testowy mondek? Miałem wcześniej mk4 kombi na 16-kach 215/55 R16 i auto fajnie się prowadziło, później na kilka tygodni dostałem zastępczego mk5 kombi na 215/60 R16 (standardowe balony) i to był moim zdaniem dramat w porównaniu do mk4 - auto bujało, przy jeździe np. na ślimakach autostradowych trzeba było jechać wolniej niż w mk4 i tak sobie myślałem że będzie przewalone następne 4 lata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dostałem mojego obecnego mk5 kombi na standardowych kołach z titanium (235/50 R17) i auto całkiem inne - super się prowadzi (chociaż powiem szczerze że ja mam zawias adaptacyjny (zwykle ustawiony na tryb neutral czy tam standard) i nie wiem czy to też nie ma wpływu na odczucia podczas jazdy...
Więc sprawdź sobie jeszcze raz na jakich kołach była testówka...
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem