View Single Post
Stary 04-09-2017, 09:56   #8
traper2000
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Alarm LOGIC LC4 - problemy po deszczu

Cytat:
Napisał bleekm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Centralka alarmu jest na prawym nadkolu za schowkiem pasazera i nie ma mozliwosci zeby tam sie dostala woda. Centralka korzysta z can czyli nie ma zadnego dodatkowego czujnika do rozbrajania i uzbrajania. Jezeli pilot nie otwiera ci czasami centralnego to oznacza problem z pilotem lub czujka (antena) pilota w aucie. Moim zdaniem to pilot, moj tez tak reagowal dziwnie wkoncu sie rozlecial, kupilem nowy i lapie z kilku metrow bez wzgledu na pogode.
Gdyby jednak pilot był sprawny to gdzie szukać tej "czujki pilota" w aucie?
Wciąż mnie zastanawia ten brak komunikacji po deszczu i samo-naprawienie się na drugi dzień po wyschnięciu i przewianiu auta. Jeśli to faktycznie pilot to zanim wydam 500 zł na nowy kluczyk chciałbym zdobyć choć trochę pewności, że to jego wina.

Jeszcze jedno pytanie... pół dnia straciłem na telefony do fachowców i nikt nie był w stanie udzielić mi konkretnej informacji czy:
-do zapasowego kluczyka, którym mogę odpalać auto i otwierać zamki ale nie ma w sobie pilota (sam kluczyk z imo) mogę dokupić/zaprogramować sam pilot (bez grota, bez imo) ale taki pilot co mi również otworzy centralny zamek a nie tylko sam alarm?

Ostatnio edytowane przez traper2000 ; 04-09-2017 o 12:08
traper2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem