Nie miałem zamiaru (akurat w tym wypadku) wybrzmieć sarkastycznie. Nie tak dawno ktoś pytał o to dlaczego w samochodzie robi się cieplej pomimo tego, że nie ma włączonego ogrzewania. Teoretycznie też głupie pytanie, bo "w końcu siedzisz w środku to wiadomo że robi się cieplej" oraz "przed sobą masz rozgrzany do ponad 100 stopni silnik i spalasz mieszankę w temperaturze 1500 stopni Celsjusza" więc oczywiste, że robi się cieplej? No właśnie... nie do końca - bo jak pokazała dyskusja, jest wiele możliwości dla których robi się cieplej w aucie. Nieprawidłowe działanie nawiewu było jedną z propozycji.
Tak samo tutaj. Sam byłem zaskoczony jak pierwszy raz tego doświadczyłem. To naturalne, że jeśli coś nam nie pasuje, to szukamy przyczyny.
Co do oczywistości pewnych spraw - znam się odrobinę na elektryce i elektronice, potrafię w tych tematach pomóc i wyjasnić co nieco, dla mnie to też oczywista sprawa, że podświetlenie liczników nie jest w stanie rozładować akumulatora przez noc, ale gro osób widzi w tym zagrożenie (bo "czemu się świeci?! może zepsute i rano nie odpalę?").
Nie każde głupie pytanie jest głupie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.