Cytat:
|
kapitalne znaczenie ma prawidłowe wyregulowanie gazu.
|
DOKŁADNIE. Zawsze można sobie doinstalować aplikację do telefonu i kupić moduł BT do komputera gazu i masz podgląd map na żywo w czasie jazdy, stąd wiesz, jak jest wyregulowana.
Cytat:
|
foczka faluje na luzie, czasami gaśnie
|
a czyściliście krokowca od LPG i zmieniałeś przewody WN?
Cytat:
|
jeździłem mondeo 1.8 starym na gazie swego czasu. tragedia. falowanie, pyrchanie, kaszlenie, gaśnięcie silnika na światłach...
|
jak ktoś zaniedba to nie wina gazu, jak strzelał, to też nie wina gazu, tylko skąpstwa, bo żal było dopłacić 400-500zł do sekwencji...
Cytat:
|
Są silniki bez DPFa, z tanią turbiną i dwumasą
|
Nie ma czegoś takiego, jak tania turbina i dwumasa do Diesla. Kolega z pracy do Mondeo mk3 w TDCI dał z montażem i wymianą sprzęgła w komplecie 2800zł...
Cytat:
|
ile jesteśmy w stanie zaryzykować Czyli tak jak mówiłem - hazard
|
bzdura. Jak się dba, tak się ma. Nie demonizujmy LPG, ja mam styczność z tym paliwem od 98r i nie chcę widzieć niczego innego na oczy.
Cytat:
|
choćby w silnikach 1.4\1.6 luzy zaworowe po którymś roku to wymiana szklanek. nie wyobrażam sobie co 30 000 km zrzucać rozrząd żeby to regulować. MASAKRA.
w innych 8v luzy regulowałem płytkami bez zrzucania żadnych wałków
|
do tego trzeba aż rozrząd zrzucać?! Masakra...
Cytat:
|
Jak nie weźmiesz 2.5T, to daruj sobie fokusa mk2 z silnikiem benzynowym - żaden nie pojedzie tak fajnie jak t-jet.
|
Gdybym miał budżet na 2.5T, to brałbym S40\V50, albo T-Jeta 150KM...
Cytat:
|
Tu się nie zgodzę, dwumasa spokojnie powinna wytrzymać ( jak się odpowiednio jeździ) 200+kkm , turbina tak samo że, o wtryskach nawet nie wspomnę. Dlaczego od razu wycinać dpf-a? Jak chodzi normalnie to , mija się to z celem.
|
ta, a teraz zagwarantuj mi to w używanym samochodzie, bo o tym rozmawiamy... Niestety, kupująć używane auto nigdy nie wiesz do końca na co trafisz.
Chyba sobie jednak Forda odpuszczę, bo o ile gniazda zaworowe to ewidentnie mit, o tyle nie chce mi się babrać z kasacją luzów, czy wymianą szklanek i zrzucaniem rozrządu przy tym... Jednak Fiat 90KM może słaby, ale tam max co pada, to cewka zapłonowa i czasem chlapnie oleju przy wysokich przebiegach...
Temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za opinie.