Temat: [Focus 2004-2008] Jak to jest z tymi silnikami?
View Single Post
Stary 29-09-2017, 23:17   #19
Zielony34
ford::beginner

Model: Daewoo Leganza
Silnik: 2000
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Jak to jest z tymi silnikami?

Cytat:
Napisał DiscoLED Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kapitalne znaczenie ma prawidłowe wyregulowanie gazu.
DOKŁADNIE. Zawsze można sobie doinstalować aplikację do telefonu i kupić moduł BT do komputera gazu i masz podgląd map na żywo w czasie jazdy, stąd wiesz, jak jest wyregulowana.

Cytat:
Napisał DiscoLED Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
foczka faluje na luzie, czasami gaśnie
a czyściliście krokowca od LPG i zmieniałeś przewody WN?

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeździłem mondeo 1.8 starym na gazie swego czasu. tragedia. falowanie, pyrchanie, kaszlenie, gaśnięcie silnika na światłach...
jak ktoś zaniedba to nie wina gazu, jak strzelał, to też nie wina gazu, tylko skąpstwa, bo żal było dopłacić 400-500zł do sekwencji...

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są silniki bez DPFa, z tanią turbiną i dwumasą
Nie ma czegoś takiego, jak tania turbina i dwumasa do Diesla. Kolega z pracy do Mondeo mk3 w TDCI dał z montażem i wymianą sprzęgła w komplecie 2800zł...

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ile jesteśmy w stanie zaryzykować Czyli tak jak mówiłem - hazard
bzdura. Jak się dba, tak się ma. Nie demonizujmy LPG, ja mam styczność z tym paliwem od 98r i nie chcę widzieć niczego innego na oczy.

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
choćby w silnikach 1.4\1.6 luzy zaworowe po którymś roku to wymiana szklanek. nie wyobrażam sobie co 30 000 km zrzucać rozrząd żeby to regulować. MASAKRA.

w innych 8v luzy regulowałem płytkami bez zrzucania żadnych wałków
do tego trzeba aż rozrząd zrzucać?! Masakra...

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak nie weźmiesz 2.5T, to daruj sobie fokusa mk2 z silnikiem benzynowym - żaden nie pojedzie tak fajnie jak t-jet.
Gdybym miał budżet na 2.5T, to brałbym S40\V50, albo T-Jeta 150KM...

Cytat:
Napisał pasiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu się nie zgodzę, dwumasa spokojnie powinna wytrzymać ( jak się odpowiednio jeździ) 200+kkm , turbina tak samo że, o wtryskach nawet nie wspomnę. Dlaczego od razu wycinać dpf-a? Jak chodzi normalnie to , mija się to z celem.
ta, a teraz zagwarantuj mi to w używanym samochodzie, bo o tym rozmawiamy... Niestety, kupująć używane auto nigdy nie wiesz do końca na co trafisz.

Chyba sobie jednak Forda odpuszczę, bo o ile gniazda zaworowe to ewidentnie mit, o tyle nie chce mi się babrać z kasacją luzów, czy wymianą szklanek i zrzucaniem rozrządu przy tym... Jednak Fiat 90KM może słaby, ale tam max co pada, to cewka zapłonowa i czasem chlapnie oleju przy wysokich przebiegach...

Temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za opinie.
Zielony34 jest offline   Odpowiedź z Cytatem