Temat: [Fusion - Mondeo USA] Przeróba lamp tylnich raz jeszcze
View Single Post
Stary 10-10-2017, 07:10   #199
hainer
ford::amateur

Imię: Adam
Model: Mondeo Fusion Mk5
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Witam Mam Fusiona 2.5 benzyna z 2014r. Tyły przerobione przez sprzedającego z okolic Białegostoku. Po 5 miesiącach padł mi prawy tylni kierunkowskaz. Kupiłem ledy żółte na pasku i przez dziurkę z boku wsadziłem je do środka na oryginalną płytkę. Nawet za bardzo nie różni się od oryginału ale teraz z prawej strony jak załączę kierunkowskaz i nacisnę stop to też mi stopy mrugają. Nie ruszałem nic w ustawieniach w kompie bo nie mam oprogramowania. Pytanie nr 1 czy mogło się samo coś przestawić w komputerze?
Do tego mam problem z Ledami z przodu. Kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=6693881473
Poświęciłem 2h na rozebranie zderzaka i wyjęcie przednich lamp. Wymieniłem oryginalne H11 na te Ledy - wszystko ładnie zaświeciło więc poskładałem przód z powrotem. Wybrałem się na jazdę testową w nocy żeby zobaczyć czy te cudo lepiej świeci od zwykłych H11 i po 5 min jazdy najpierw gaśnie mi lewy reflektor a po kilku kolejnych prawy - jestem bez świateł. Po ponownym wyłączeniu - załączeniu świateł Ledy działają kilka minut i gasną. Sprawdziłem na kostce przyłączeniowej do lamp i okazało się, że gasną bo zanika 12V na pinie ze świateł mijania. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje. Pytanie nr 2 czy da się coś tym zrobić w ustawieniach żeby komputer auta nie odcinał po czasie zasilania tych ledów czy trzeba kombinować zasilanie przez dodatkowy przekaźnik.
hainer jest offline   Odpowiedź z Cytatem