![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#191 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#192 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-08-2016
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 201X
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Bcm
|
|
|
|
#194 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-10-2017 o 14:29 |
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
masz tam u siebie w kompie TeamViwera można spojrzeć coś nie optaszkował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ? Jeśli nie to też blisko Ciebie jest kolega
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#196 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Panowie, czy w Mondeo można w bcm zmieniać konfiguracje pinów? Czyli przykładowo jeśli na pinie 1 mamy stop a na pinie 2 kierunkowskaz to czy możemy zmienić aby na pinie 1 był kierunkowskaz a na pinie 2 stop ? Chodzi mi o programową zmianę, a nie przepinanie kabli.
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
W Audi tak się da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo Fusion Mk5
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2014
|
Witam Mam Fusiona 2.5 benzyna z 2014r. Tyły przerobione przez sprzedającego z okolic Białegostoku. Po 5 miesiącach padł mi prawy tylni kierunkowskaz. Kupiłem ledy żółte na pasku i przez dziurkę z boku wsadziłem je do środka na oryginalną płytkę. Nawet za bardzo nie różni się od oryginału ale teraz z prawej strony jak załączę kierunkowskaz i nacisnę stop to też mi stopy mrugają. Nie ruszałem nic w ustawieniach w kompie bo nie mam oprogramowania. Pytanie nr 1 czy mogło się samo coś przestawić w komputerze?
Do tego mam problem z Ledami z przodu. Kupiłem coś takiego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Poświęciłem 2h na rozebranie zderzaka i wyjęcie przednich lamp. Wymieniłem oryginalne H11 na te Ledy - wszystko ładnie zaświeciło więc poskładałem przód z powrotem. Wybrałem się na jazdę testową w nocy żeby zobaczyć czy te cudo lepiej świeci od zwykłych H11 i po 5 min jazdy najpierw gaśnie mi lewy reflektor a po kilku kolejnych prawy - jestem bez świateł. Po ponownym wyłączeniu - załączeniu świateł Ledy działają kilka minut i gasną. Sprawdziłem na kostce przyłączeniowej do lamp i okazało się, że gasną bo zanika 12V na pinie ze świateł mijania. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje. Pytanie nr 2 czy da się coś tym zrobić w ustawieniach żeby komputer auta nie odcinał po czasie zasilania tych ledów czy trzeba kombinować zasilanie przez dodatkowy przekaźnik. |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018