View Single Post
Stary 25-10-2017, 15:11   #112
Loona Thic
ford::amateur

Imię: Kris
Model: Kris
Silnik: diesel
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Automo- możliwa ściema w raportach!!!

I to się zrobiło clou tej sprawy - to co pisałem Ci wcześniej.
To nie musiała być TWOJA szkoda.
Auto kupiłeś w marcu, szkoda była zakończona w maju, ale początek mógł być w grudniu poprzedniego roku.
Taka szkoda nie deprecjonuje w żadnym wypadku auta - po to są ubezpieczenia by z nich korzystać.
Na pewno w żaden sposób nie obniża ceny, nie wpływa na wartość pojazdu.

Do tego trzeba podejść po prostu NORMALNIE, nie na zasadzie nietoperza - nie wiem, nie znam, ale czepiam się wszystkiego co mogę.

Zgadza się, szkoda była rejestrowana w czasie gdy byłeś właścicielem.
Szkoda była odnotowana dla tego VIN.
ERGO - szkoda jest Twoja i koniec.

Taki jest to myślenia.
Ale auto kupiłeś "na przełomie" wystąpienia tej szkody, więc tutaj naturalnym się wydaje - że skoro nie Ty ją spowodowałeś to albo poprzedni właściciel ją zrobił, albo ASO naprawiło coś z Twojego ubezpieczenia jako naprawę gwarancyjną.
Nie zakładam aż takiego wała w ASO, więc pozostaje tylko to, że zrobił ją jeszcze poprzedni właściciel i realizował swoją szkodę nawet po sprzedaży już tego auta.

Cytat:
Napisał actchris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, tam nawet zdjęcia są licznika więc przebieg na pewno się zgadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może jakiś przedstawiciel regionalny dopisał stan licznika na podstawie dołączonych dokumentów i zdjęć pojazdu. Nie szukaj na siłę czegoś czego nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Krzychu - tu może być coś innego...
Ja w 2012 roku sprzedawałem swoją BMW e39 - a zdjecia do tej pory są w sieci i autobaza, autodna i automo je dalej indeksuje z przebiegiem i datą najnowszą.

Tu ogłoszenie o którym piszę:
https://sprzedajemy.pl/bmw-e39-530d-...bea9f-nr656902

Dalej jest indeksowane przez roboty googla i sieć, a co za tym idzie przez portale autodna, automo, autobaze itd..
Mimo, że to ogłoszenie z 2012 roku, dalej istnieje w sieci i z tego powodu dalej dane są dopisywane.
Błąd prawdopodobnie ze strony sprzedajemy.pl, że nie wywala zarchiwizowanego ogłoszenia.

Ostatnio edytowane przez Loona Thic ; 25-10-2017 o 15:24 Powód: Poprawa daty :)
Loona Thic jest offline   Odpowiedź z Cytatem