Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-10-2017, 15:09   #111
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Automo- możliwa ściema w raportach!!!

Cytat:
Napisał indygox Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na marginesie mój raport zgadza się połowicznie bo zdjęcia się zgadzają ze stanem faktycznym ale przebieg nie - jest dopisany jako zgłoszony z kraju Polska w 2012r a auto trafiło do Polski dopiero w 2016r. i tez nie wiem co mam o tym myśleć :-)
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kolego, tam nawet zdjęcia są licznika więc przebieg na pewno się zgadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może jakiś przedstawiciel regionalny dopisał stan licznika na podstawie dołączonych dokumentów i zdjęć pojazdu. Nie szukaj na siłę czegoś czego nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 15:11   #112
Loona Thic
ford::amateur

Imię: Kris
Model: Kris
Silnik: diesel
Rocznik: 2001

I to się zrobiło clou tej sprawy - to co pisałem Ci wcześniej.
To nie musiała być TWOJA szkoda.
Auto kupiłeś w marcu, szkoda była zakończona w maju, ale początek mógł być w grudniu poprzedniego roku.
Taka szkoda nie deprecjonuje w żadnym wypadku auta - po to są ubezpieczenia by z nich korzystać.
Na pewno w żaden sposób nie obniża ceny, nie wpływa na wartość pojazdu.

Do tego trzeba podejść po prostu NORMALNIE, nie na zasadzie nietoperza - nie wiem, nie znam, ale czepiam się wszystkiego co mogę.

Zgadza się, szkoda była rejestrowana w czasie gdy byłeś właścicielem.
Szkoda była odnotowana dla tego VIN.
ERGO - szkoda jest Twoja i koniec.

Taki jest to myślenia.
Ale auto kupiłeś "na przełomie" wystąpienia tej szkody, więc tutaj naturalnym się wydaje - że skoro nie Ty ją spowodowałeś to albo poprzedni właściciel ją zrobił, albo ASO naprawiło coś z Twojego ubezpieczenia jako naprawę gwarancyjną.
Nie zakładam aż takiego wała w ASO, więc pozostaje tylko to, że zrobił ją jeszcze poprzedni właściciel i realizował swoją szkodę nawet po sprzedaży już tego auta.

Cytat:
Napisał actchris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, tam nawet zdjęcia są licznika więc przebieg na pewno się zgadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może jakiś przedstawiciel regionalny dopisał stan licznika na podstawie dołączonych dokumentów i zdjęć pojazdu. Nie szukaj na siłę czegoś czego nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Krzychu - tu może być coś innego...
Ja w 2012 roku sprzedawałem swoją BMW e39 - a zdjecia do tej pory są w sieci i autobaza, autodna i automo je dalej indeksuje z przebiegiem i datą najnowszą.

Tu ogłoszenie o którym piszę:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Dalej jest indeksowane przez roboty googla i sieć, a co za tym idzie przez portale autodna, automo, autobaze itd..
Mimo, że to ogłoszenie z 2012 roku, dalej istnieje w sieci i z tego powodu dalej dane są dopisywane.
Błąd prawdopodobnie ze strony sprzedajemy.pl, że nie wywala zarchiwizowanego ogłoszenia.

Ostatnio edytowane przez Loona Thic ; 25-10-2017 o 15:24 Powód: Poprawa daty :)
Loona Thic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 15:15   #113
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Cytat:
Napisał actchris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze jedno twoje oszczercze słowa przeciwko mnie a sprawę skieruję do prawnika na podstawie Art. 216KK bo to zaczyna być już przesadą.

To samo tyczy cię innych co zaczną atakować mnie personalnie.

Dyskutować można ale bez obrażania i oskarżania innych.
Kieruj Sobie nawet do wróżki zębuszki tylko najpierw pokaż gdzie Cię obrażam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W przypadku Rob-a nie wkleiłeś linku, a podałeś szkody do czego sam się przyznałeś więc nie pisz, że nie odpowiadasz za to co podajesz w ogłoszeniach.
Wybiórczo wpasowujesz się tylko w prawdę, która Ci pasuje.

Ps.
Czy Swoim wpisem nie próbujesz mnie zastraszyć? Moze też powinienem to zgłosić na Policję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Marek ; 25-10-2017 o 15:22
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 15:22   #114
actchris

Cytat:
Napisał Loona Thic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie zakładam aż takiego wała w ASO, więc pozostaje tylko to, że zrobił ją jeszcze poprzedni właściciel i realizował swoją szkodę nawet po sprzedaży już tego auta.
Ja mogę gdybać tylko ale wydaje mi się że ASO sporządziło wycenę szkody gwarancyjnej (mechaniczna a nie użytkowa) i żeby odzyskać kasę z Forda przypisała ją do danego numeru VIN stąd pojawia się jako szkoda w raportach. To moje przypuszczenie i mogę się mylić ale dla mnie to tak wygląda.
Stary 25-10-2017, 15:23   #115
Loona Thic

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kieruj Sobie nawet do wróżki zębuszki tylko najpierw pokaż gdzie Cię obrażam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W przypadku Rob-a nie wkleiłeś linku, a podałeś szkody do czego sam się przyznałeś więc nie pisz, że nie odpowiadasz za to co podajesz w ogłoszeniach.
Wybiórczo wpasowujesz się tylko w prawdę, która Ci pasuje.
Leży Ci ta zabawa co...?
Jak na razie to najmniej zainteresowany jesteś a najwięcej wrzeszczysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

BTW - raport mojej poprzedniej e39:

Historia pojazdu
Sprawdzenie historii pojazdu.
Data Przebieg Źródło Opis
2008-07 Niezależne Rejestracja pojazdu PIERWSZA POLSKA
2012-01-20 Niezależne Odnotowano szkodę pojazdu na kwotę: 921,63 PLN w kraju: .
2012-01-27 Niezależne Odnotowano szkodę pojazdu na kwotę: 2 827,48 PLN w kraju: .
2012-07 Niezależne Pojazd oferowany w cenie: 19900 PLN BRUTTO
2012-07 241 000 km Niezależne Pojazd wystawiony na sprzedaż.
2012-07 Niezależne Kolor pojazdu: SREBRNY-METALIK
2012-07 Niezależne Kraj pochodzenia: NIEMCY
2015-10 Niezależne Pojazd oferowany w cenie: 13999 PLN BRUTTO
2015-10 Niezależne Pojazd oferowany na sprzedaż na: AUKCJI INTERNETOWEJ w POLSKA
2015-10 Niezależne Kolor pojazdu: SREBRNY
2015-10 244 890 km Niezależne Pojazd wystawiony na sprzedaż.

Ostatnie trzy linijki były zindeksowane TRZY LATA po sprzedaży mojego auta - nie wiem co wtedy faktycznie działo się z autem, nie znam dalszych losów od 2012 roku (sprzedałem je dokładnie na początku stycznia 2013 rok zaraz po Nowym Roku), a tu niespodzianka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Loona Thic ; 25-10-2017 o 15:26
Stary 25-10-2017, 15:23   #116
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Cytat:
Ja mogę gdybać tylko ale wydaje mi się że ASO sporządziło wycenę szkody gwarancyjnej (mechaniczna a nie użytkowa) i żeby odzyskać kasę z Forda przypisała ją do danego numeru VIN stąd pojawia się jako szkoda w raportach. To moje przypuszczenie i mogę się mylić ale dla mnie to tak wygląda.

Bump:
Cytat:
Napisał Loona Thic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Leży Ci ta zabawa co...?
Wogóle.
Czytasz ten temat, który jest połączeniem trzech tematów bo mod nieudolnie to połączył więc wyciągasz błędne wnioski.
Atchris poddawał w wątpliwość mój post o możliwych przekłamaniach w tym portalu. Cały czas kontynuujemy dyskusję. Tyle z mojej strony

Cytat:
Jak na razie to najmniej zainteresowany jesteś a najwięcej wrzeszczysz
Zainteresowany jestem tak samo jak Ty. To jest forum, każdy ma prawo do wypowiedzi.

Ostatnio edytowane przez Marek ; 25-10-2017 o 15:28
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 15:33   #117
actchris

Cytat:
Leży Ci ta zabawa co...?
Jak na razie to najmniej zainteresowany jesteś a najwięcej wrzeszczysz
Zostaw go, on ma na celu tylko krzyk i oskarżanie innych, ja nie mam już zamiaru odpowiadać na żaden jego post, szkoda czasu. Zwykły troll forumowy.
Stary 25-10-2017, 15:33   #118
Loona Thic

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zainteresowany jestem tak samo jak Ty. To jest forum, każdy ma prawo do wypowiedzi.
Nie do końca - rozmowa racjonalna to jedno, atakowanie wszystkiego - to druga sprawa.
Tu ciężko zapewne znaleźć racjonalne wytłumaczenie - ale to nie z tego powodu, że go nie ma, tylko z powodu skąpej ilości danych.
Możemy wszyscy mieć rację i wszyscy się mylić.
Ale nie naszą rolą jest mówienie - MOJA RACJA JEST NAJMOJSZA I WARA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-10-2017, 15:33   #119
Golson
ford::professional

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
obejrzyj to zaświadczenie i zobaczysz że tam sa szkody z UFG a nie tylko tego ubezpieczyciela, czyli też inny TU które mają obowiązek raportować do UFG
W UFG są szkody powiązane z kierującym, a nie z pojazdem.

Na moim koncie widnieje szkoda likwidowana z OC sprawcy na pojeździe mojej matki, którym kierowałem w momencie zdarzenia ja. A u niej tej szkody brak.

A zatem Twój ubezpieczyciel może co najwyżej zaświadczyć z całą pewnością o przebiegu ubezpieczenia w trakcie trwania polisy "u niego" i tym co znajduje się na Twój temat (a nie na temat Twojego pojazdu) w bazie UFG... tyle i tylko tyle.
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 15:39   #120
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Częściowo masz rację...

Zasady postowania