View Single Post
Stary 06-11-2017, 10:44   #85
kalkulator
ford::beginner

Imię: jan
Model: smax
Silnik: 2.0d 163KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Zakup Forda S-maxa 2.0 tdci

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego pisz na temat, bo parę postów wcześniej piszesz jakieś androny o tym jak to podróżując autem z dwulitrową benzyną "silnik ciągle drze mordę", że "trzeba albo być lekko głuchym albo głośno słuchać radia", albo jak to "silnik krzyczy o 6. bieg, którego nie ma" a potem, kiedy wytykam Ci tworzenie legend płynnie przechodzisz do udowadniania wyższości diesli nad duratekami.
Co to w ogóle jest za argument? Czego ma dowieść?
Musisz mieć bardzo słabą wyobraźnię. Takich właśnie ludzi najbardziej boję się na drogach i zawsze puszczam przodem.

Głęboki tekst. Cóż, może się nie znam, ale pozwolę sobie jeszcze na parę zdań na koniec.
Stoimy Panie Kolego po dwóch stronach barykady:
Ty - zawiodłeś się na aucie z silnikiem 2.0 Duratec HE, bo było dla Ciebie za mało dynamiczne, elastyczne, zrywne, szybkie, itp. To jestem w stanie zrozumieć, nie trafiłeś z wyborem. Ale przez ten swój "zawód" próbujesz obrzydzić durateki innym, dorabiasz legendy i tworzysz stereotypy. I to jest IMHO niedopuszczalne.
Ja - dokonałem świadomego wyboru i kupiłem auto z silnikiem 2.0 Duratec HE, którego wady (i zalety) znałem wcześniej i umiem z nimi żyć. Jeżdżę tym autem już ponad 2 lata, w tym czasie zrobiłem kilkadziesiąt dłuższych lub krótszych tras i po żadnej trasie nigdy nie zauważyłem, żeby mój samochód był - jak to napisałeś - "umęczony". Również ja i moja rodzina po trasie nie wysiadamy z auta "umęczeni". A już na pewno do tej pory nikt z mojej rodziny nie doznał żadnego uszczerbku na słuchu.

Tyle mam do napisania. EOT.
Jeden woli brunetki drugi blondynki.Forum służy m.in. do dzielenia się SWOIMI spostrzeżeniami.A moje są jw. Nigdzie nie napisałem że 2.0duratec jest do d...y. Każdy ma inne wymagania,a moich nie spełnił.Tyle.