Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-11-2017, 17:42   #81
kalkulator
ford::beginner

Imię: jan
Model: smax
Silnik: 2.0d 163KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Zakup Forda S-maxa 2.0 tdci

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2.0 benzyna idzie nieźle, trzeba jednak przyspieszenie mieszać biegami, ale daje rade
Głównie obrotami.Jak ktoś lubi jak silnik ciągle drze mordę to ok.

Bump:
Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę o podanie konkretów, dlaczego trasa robiona S-MAX'em z silnikiem 2.0 Duratec HE ma auto i kogoś umęczyć.
Tymczasem wpis uważam za bezsensowny.
A to dlatego że żeby jechać dynamicznie o te 130-140 to trzeba albo być lekko głuchym albo głośno słuchać radia.Silnik aż krzyczy o 6ty bieg którego nie ma.Moja przygoda z 2.0 duratec zakończyła się szybko.Od tamtej pory 2.0tdci.Na krótkie odcinki lub emerycką jazdę jest ok.Takich właśnie wyprzedzam.

Ostatnio edytowane przez kalkulator ; 05-11-2017 o 17:47
kalkulator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 17:57   #82
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE

Cytat:
Napisał kalkulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głównie obrotami.Jak ktoś lubi jak silnik ciągle drze mordę to ok.
BZDURA
Cytat:
Napisał kalkulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to dlatego że żeby jechać dynamicznie o te 130-140 to trzeba albo być lekko głuchym albo głośno słuchać radia.
BZDURA
Cytat:
Silnik aż krzyczy o 6ty bieg którego nie ma.
BZDURA
Cytat:
Moja przygoda z 2.0 duratec zakończyła się szybko.
Jak się kupuje zajechane strucle, to się potem wylewa frustrację na forach.
Cytat:
Na krótkie odcinki lub emerycką jazdę jest ok.
BZDURA.
Cytat:
Takich właśnie wyprzedzam.
A ja takich jak Ty puszczam przodem.

Tak myślałem. Żadnych konkretów nie uświadczysz. Pisanina byle pisać.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 20:10   #83
kalkulator

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BZDURA
BZDURABZDURAJak się kupuje zajechane strucle, to się potem wylewa frustrację na forach.BZDURA.
A ja takich jak Ty puszczam przodem.

Tak myślałem. Żadnych konkretów nie uświadczysz. Pisanina byle pisać.
Się znasz jak świnia na gwiazdach.Dla mnie auto ma być dynamiczne bez względu na gabaryty.Postaw 2.0 duratec 145KM i 2.0tdci 140KM...objedzie Cię 5 razy.Jeśli ktoś lubi wlec się po asfalcie to 2.0b jest dla niego.Pomijam fakt że diesla można rozwinąć do 190KM a benzynę?zagazować wycinając kawałek auta hehe.Wyobrażam sobie 5osób i bagaże pod górkę w 2.0b,tzn nie mogę sobie tego wyobrazić��

Ostatnio edytowane przez kalkulator ; 05-11-2017 o 20:13
kalkulator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2017, 00:05   #84
Parch

Cytat:
Postaw 2.0 duratec 145KM i 2.0tdci 140KM...objedzie Cię 5 razy.
Kolego pisz na temat, bo parę postów wcześniej piszesz jakieś androny o tym jak to podróżując autem z dwulitrową benzyną "silnik ciągle drze mordę", że "trzeba albo być lekko głuchym albo głośno słuchać radia", albo jak to "silnik krzyczy o 6. bieg, którego nie ma" a potem, kiedy wytykam Ci tworzenie legend płynnie przechodzisz do udowadniania wyższości diesli nad duratekami.
Cytat:
Pomijam fakt że diesla można rozwinąć do 190KM a benzynę?zagazować wycinając kawałek auta hehe.
Co to w ogóle jest za argument? Czego ma dowieść?
Cytat:
Wyobrażam sobie 5osób i bagaże pod górkę w 2.0b,tzn nie mogę sobie tego wyobrazić��
Musisz mieć bardzo słabą wyobraźnię. Takich właśnie ludzi najbardziej boję się na drogach i zawsze puszczam przodem.

Cytat:
Się znasz jak świnia na gwiazdach.
Głęboki tekst. Cóż, może się nie znam, ale pozwolę sobie jeszcze na parę zdań na koniec.
Stoimy Panie Kolego po dwóch stronach barykady:
Ty - zawiodłeś się na aucie z silnikiem 2.0 Duratec HE, bo było dla Ciebie za mało dynamiczne, elastyczne, zrywne, szybkie, itp. To jestem w stanie zrozumieć, nie trafiłeś z wyborem. Ale przez ten swój "zawód" próbujesz obrzydzić durateki innym, dorabiasz legendy i tworzysz stereotypy. I to jest IMHO niedopuszczalne.
Ja - dokonałem świadomego wyboru i kupiłem auto z silnikiem 2.0 Duratec HE, którego wady (i zalety) znałem wcześniej i umiem z nimi żyć. Jeżdżę tym autem już ponad 2 lata, w tym czasie zrobiłem kilkadziesiąt dłuższych lub krótszych tras i po żadnej trasie nigdy nie zauważyłem, żeby mój samochód był - jak to napisałeś - "umęczony". Również ja i moja rodzina po trasie nie wysiadamy z auta "umęczeni". A już na pewno do tej pory nikt z mojej rodziny nie doznał żadnego uszczerbku na słuchu.

Tyle mam do napisania. EOT.
Stary 06-11-2017, 10:44   #85
kalkulator

Cytat:
Kolego pisz na temat, bo parę postów wcześniej piszesz jakieś androny o tym jak to podróżując autem z dwulitrową benzyną "silnik ciągle drze mordę", że "trzeba albo być lekko głuchym albo głośno słuchać radia", albo jak to "silnik krzyczy o 6. bieg, którego nie ma" a potem, kiedy wytykam Ci tworzenie legend płynnie przechodzisz do udowadniania wyższości diesli nad duratekami.
Co to w ogóle jest za argument? Czego ma dowieść?
Musisz mieć bardzo słabą wyobraźnię. Takich właśnie ludzi najbardziej boję się na drogach i zawsze puszczam przodem.

Głęboki tekst. Cóż, może się nie znam, ale pozwolę sobie jeszcze na parę zdań na koniec.
Stoimy Panie Kolego po dwóch stronach barykady:
Ty - zawiodłeś się na aucie z silnikiem 2.0 Duratec HE, bo było dla Ciebie za mało dynamiczne, elastyczne, zrywne, szybkie, itp. To jestem w stanie zrozumieć, nie trafiłeś z wyborem. Ale przez ten swój "zawód" próbujesz obrzydzić durateki innym, dorabiasz legendy i tworzysz stereotypy. I to jest IMHO niedopuszczalne.
Ja - dokonałem świadomego wyboru i kupiłem auto z silnikiem 2.0 Duratec HE, którego wady (i zalety) znałem wcześniej i umiem z nimi żyć. Jeżdżę tym autem już ponad 2 lata, w tym czasie zrobiłem kilkadziesiąt dłuższych lub krótszych tras i po żadnej trasie nigdy nie zauważyłem, żeby mój samochód był - jak to napisałeś - "umęczony". Również ja i moja rodzina po trasie nie wysiadamy z auta "umęczeni". A już na pewno do tej pory nikt z mojej rodziny nie doznał żadnego uszczerbku na słuchu.

Tyle mam do napisania. EOT.
Jeden woli brunetki drugi blondynki.Forum służy m.in. do dzielenia się SWOIMI spostrzeżeniami.A moje są jw. Nigdzie nie napisałem że 2.0duratec jest do d...y. Każdy ma inne wymagania,a moich nie spełnił.Tyle.
Stary 07-11-2017, 23:39   #86
czarli02

PAX między Chrześcijany.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczorajsza trasa Poznań - Wawa.
Do Wawy - Hyundai Getz 1.4 benzynka. Fajnie, ale bardzo głośno...
Z powrotem - Peugeot 3008 2.0 diesel - absolutna cisza w aucie, niesamowity komfort, oprócz tego, że mało miejsca dla kierowcy (mam 198 cm i 120 kg)
Naprawdę przy 130 km/h Duratec 2.0 drze ryja...? Muzy w aucie nie słucham w ogóle (mam dość na próbach i koncertach) tylko delikatnie wiadomości z "Trójki".
Co robić, jak żyć...?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2017, 01:41   #87
Parch

W tym temacie:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
było trochę dyskutowane odnośnie hałasu generowanego przez te motory.

Ostatnio edytowane przez Parch ; 08-11-2017 o 07:40
Stary 08-11-2017, 21:46   #88
Gimnastikball
ford::advanced

Model: Focus MK1
Silnik: 1,8pb
Rocznik: 2002

Cytat:
Napisał czarli02 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiadomości z "Trójki".
Co robić, jak żyć...?
Z żalem, ale nie słuchaj więcej Trójki.
Słucham właśnie ostatniej audycji, do czasu zmiany rządu.

Weź automatic
Gimnastikball jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania