View Single Post
Stary 12-11-2017, 08:45   #17
kaziukas
ford::average

Imię: Angeloss
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6 16 V
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: 1.8 tddi doprowadza do szalu przy odpalaniu

Cytat:
W moim przypadku okazało się że mam przestawiony rozrząd . Podobne miałem objawy choć pomagało podpompowanie paliwa gruszką i palił od strzała . To mnie zmyliło i byłem pewny że się zapowietrza . Pompiarz dopiero ustawił rozrząd i zapłon i mam do dziś spokój
A byłem pewny ,że niewłaściwie ustawiony rozrząd da się wyłapać samym uchem . Może więc i w tym przypadku będzie analogia
miałem podobny przypadek w Mondeo,do minus 5 odpalał w miarę dobrze a potem to kicha,noca podgrzewałem go by silnik nie ostygł,bo jak był ciepły problemów nie było.Prze cuda z nim robiłem,w końcu sprawdziłem kompresje i była słaba-ok. 22,25,26,26 bar.Co dwa lata wymieniałem świece żarowe [tanie] na Iskra"[nie narzekałem na nie] ,W końcu podgrzewałem 2X świece żarowe ,1 raz aż do usłyszenia pyknięcia przekaznika który wyłączał grzanie by podgrzać cylindry,odczekałem ok. 15 sek. i 2 X już odpalałem na dotyk.Jak sprawdzisz kompresję to będziesz miał jasną sytuację co gdzie szukać-min. to 28 bar.

Bump: dodam jeszcze ,że nie odpala się disla jak pb ,trzeba parę sek. dać na grzanie świec i potem odpalanie.
kaziukas jest offline   Odpowiedź z Cytatem