View Single Post
Stary 12-11-2017, 13:13   #4388
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A po co dotykać ekran w Audi? Przecież tam jest taczpad i pokrętło. Według mnie porównywanie audi a4 poważnie doposażonego (wnętrze) z Mk5 titanium to udowadnianie, że wielbłąd wcale nie jest taki garbaty. Oczywiście jak się wsiądzie do bazowego audi za 160 tys to rzeczywiście: czarno i ponuro. A propos wysoko umieszczonego ekranu nevy / dużo bardziej ergonomicznie dla oczu niz w kolumnie.
Właśnie o to chodzi. Obserwowałem zachowanie kierowcy który męczył się z tym touchpadem i pokrętłem. Zapytałem, dlaczego nie zrobi dotykowo na ekranie, byłoby dużo szybciej - powiedział że niewygodnie sięgać. Tyle w kwestii ergonomi obsługi. Natomiast ergonamia podczas jazdy to inna sprawa. Oczywiście ekran połozony wyżej jak w A4 jest bliżej w zasięgu wzroku, ale i tak wzrok trzeba obrócić. Prościej patrzyć na wskazówki wyświetlane na zegarach

Bump:
Cytat:
Napisał qlszef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kaan1 - mnie jednak irytuje to sterowanie głosowe w MKV. Po kolei - wciskasz guziczek i słyszysz "say your comand", Mówisz "climate". System odpowiada "Climate - say your comand". Mówisz np "panel floor on". System coś tam odpowiada i ustawia nawiew. No chyba, że można pominąć słowo "climate" i od razu przejść do "panel floor on", ale chyba tak się nie da. .
Do zmiany temperatury mówię:

"Climate set temperature 21 deegres" i już

sprawdzę nawiewy - ale przypuszczam że jest podobnie (na codzień mam ustawione Auto i mi wystarcza)

Jak dzwonię to mówię

"Call Barbara on mobile" - i już - działa kilka razy szybciej jak próba wybrania kontaktów z kierownicy lub z ekranu i musisz je mieć w ulubionych

Oczywiście interfejs można zawsze poprawić - aby jeszcze skuteczniej rozpoznawał mowę. Teraz jak czegoś nie zrozumie to dopytuje o podpowiedź typu: call home or mobile?

Aha, pokrętła i przycisków do sterowania nie pozbyłbym się ża żadne skarby, nawet jak działa wybieranie głosowe - wystarczy mięc ból gardła lub chrypkę i po zabawie

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 12-11-2017 o 13:20
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem