View Single Post
Stary 22-11-2017, 11:48   #482
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: nagrzewnica elektryczna - jak zamontować ?

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mit i tyle.
Może i mit, ale to wyłączanie się przy 76-77 jest moją obserwacją z kilkunastu miesięcy.
Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wystarczy nie włączać nawiewu po odpaleniu auta,gdy temperatura silnika dojdzie do około 76 stopni załącz nawiew.
Dotychczas nie sprawdzałem. Przetestuję. Testowałem natomiast działanie z ustawieniem klimy na LO, przy działającej dmuchawie. Jak temp. płynu chłodniczego jest powyżej 77 st., to nagrzewnica po przestawieniu temp. na HI mi się nie włącza.
Cytat:
W/g Waszego mitu PTC nie powinna się załączyć,a jednak jest inaczej...
Miej na uwadze, że ja opisuję działanie nagrzewnicy w konfiguracji z silnikiem benzynowym. Śledząc tematy na FCP dotyczące PTC widzę więcej różnic w działaniu w porównaniu do konfiguracji z silnikiem diesla...
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem