View Single Post
Stary 25-11-2017, 23:26   #24
KrzysSied
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Odp: Światła do jazdy dziennej - coś nie tak

Cytat:
Napisał marco102 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta sama sytuacja co przy module SD2. Należy wlutować diodę prostowniczą i kondensator, aby prąd nie skakał na kabel z dziennych.
Wiem, że może moje pytanie dla niektórych jest naiwne ale elektronika nie jest moją mocna stroną (drobne prace wykonuję sam ale nie znam się na układach). Podpowiedz jakie zastosować diodę prostowniczą i kondensator i w jakiej kolejności je wlutować (najlepiej jakbyś podał mi linki do jakiś aukcji lub sklepu).

Bump:
Cytat:
Napisał Sebastian1515 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć miałem to samo , po uruchomieniu silnika tylko przygasały na samym zapłonie ok, ja zrobiłem jak kolega radził z forum i założyłem dodatkowy przekaźnik 12v i po problemie.
Jak podłączyłeś ten przekaźnik (chodzi mi oczywiście jakie przewody do jakich przewodów)?

Jeżeli jesteś Polakiem : nie oszukuj, nie kradnij, nie zabijaj - nasze władze nie lubią konkurencji!!!

Ostatnio edytowane przez KrzysSied ; 25-11-2017 o 23:32
KrzysSied jest offline   Odpowiedź z Cytatem