Cytat:
|
Przecież tyle razy tu pisano, ze ten silnik nie jest przystosowany do takiej eksploatacji, a Wojtek przewidywał taki obrót sprawy przed pierwszą Twoją awarią.
Czy eksplatujesz w taki sam sposób drugi silnik po modyfikacjach i czy zauważyłeś jakieś różnice w eksploatacji po nich.
Myśle ze wszystkie współczesne silniki nie nadają sie do takiej eksplatacji jak Twoja,
|
Ale co masz na myśli to że transitem jadę autostrada 140 km/h?
Auto ma mi służyć do wszystkiego jadę do pracy coś wioze lub jadę na pusto... Wsiadam do samochodu i jadę a nie że muszę się zastanawiać czy jechać 140 czy 120 czy nie jechać 150 bo za chwilę wypali dziurę w tłoku. To jest auto użytkowe które ma mi służyć do wszystkiego.
I nie pisz mi że tylko ja tak użytkuje transita bo są różne firmy różne potrzeby. Firmy transportowe, handlarze aut, kurierzy, karetki pogotowia, firmy budowlane czy myślicie że wszyscy jadą na autostradzie 90km/h???
Prosze Cię... Nie po to kupiłem samochód aby się martwić dziurą w tłoku. I nie porównuj tego transita do starego transita z lat 90. Życie ciągle nam przyspiesza ciągle brakuje nam czasu i samochód jest dla mnie środkiem transportu oraz narzędziem do pracy.
Miałem dwa transit z silnikiem 2.4 jeden miał 125 KM drugi 140KM i w żadnym się nie zastanawiałem czy mi pęknie tłok o to mi chodzi.
Kupiłem nowego transita w specjalnej konfiguracji tylko pod siebie nie po to aby się martwić silnikiem.
Silnik 2.2 jest trefny i trzeba to otwarcie powiedzieć!
A Focus.... też nie ma super silnika do takiej jazdy. Chociaż Ford wypuścił fabryczną wersję ST w dieslu i też nie po to aby jeździć 90km/h