Cytat:
|
Etykietę zdecydowanie pominąłbym, zwłaszcza z grupy goodyear, bo ma się słabo do rzeczywistości. Zawartości etykiet nie weryfikuje żadna instytucja, nawet zależna. A parametr dotyczący głośności nie ma żadnego praktycznego sensu, bo (ewentualny) pomiar dotyczy 80 km/h.
.
|
No to mamy inne zdanie. Dla Ciebie to świstek nic nie znaczącego papieru, dla mnie pewien wyznacznik jakości. Jak by było tak jak piszesz, choć masz do tego podstawy:
http://data.consilium.europa.eu/doc/...17-INIT/pl/pdf
to producenci opon dawali by wszędzie A/A/66dB
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jednak piszą nawet F/F/72dB. Czyli świadomie strzelają sobie w stopę?
Testy opon w dużej mierze przekładają się na opis etykiety UE. Wystarczy wziąć takiego wspomnianego Goodyera czy Nokiana i sprawdzić jak w testach (interesującego nas rozmiaru) wypada opona. Zwykle test potwierdza opis etykiety UE u znanych producentów. U mniej znanych to faktycznie loteria i tylko testy weryfikują.
O Goodyearze mam bardzo dobrą opinię. Przez lata w różnych autach jeździłem na oponach letnich i zimowych. Jak kupiłem Fiestę to były założone chińczyki, wg testów średnio-złe, wg etykiety złe i się zgadzało.
Kupiłem Nokiany na zimę i lato, bo miały w chwili gdy je potrzebowałem najlepszą relację jakość-cena (ok 220zł/szt). I wg mnie absolutnie ich etykieta jest prawdziwa. Zimowe wg etykiety powinny być cichsze i mniej palić niż letnie i wszystko się zgadza.