Odp: podłączenie rejestratora jazdy (kamerki)
Ja dodam że nie ma co się nastawiać że kamera będzie na własnej baterii nagrywała tyle co w instrukcji napisane. Mam trzecią kamerę i po roku użytkowania po odcięciu zasilania wszystkie działały od 5 do może 20 minut max. W tej ostatniej nawet krócej dlatego wyprowadziłem z niej cienkie kabelki na solidną baterię w podsufitce bo tego małego g...na co tam było zamontowane nie było czym zastąpić. Wiem ja miałem raczej tańsze kamery ale nie najtańsze lecz wszystkie albo miały problem z ładowaniem w wersji gdzie była porządna wymienna bateria od komórki bateria o symbolu BT ileś tam i nie ładowało do końca albo problem z samą baterią. Poza tym nie rzadko się zdarzało że po dłuższej pracy kamery np kilka dni pod rząd lub gdy była dłuższy czas narażona na wysoką temp. do słońca lubiła się zawiesić w przeróżny sposób. Jeżdżąc samochodem codziennie tam i z powrotem w sumie 2 godziny nie wyłączam jej nigdy no może na weekend kiedy stoi w garażu i naprawdę nie zauważyłem by akumulator jakoś specjalnie to odczuwał. By nie zapomnieć przełączyć tego cyngla ( przełącznika zasilania do kamery) można zastosować brzęczek od przypominania niezaświeconych świateł czy działania kierunkowskazów za kilka zł. i to rozwiąże w sumie słusznie zauważony problem.