View Single Post
Stary 09-01-2018, 18:14   #7313
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

O proszę, myślałem, że dopiero w okolicach 4000 RPM moment zaczyna ostrzej spadać, a jednak okolice 3500. I tak ładnie, równomiernie, miękko ciśnie ten diesel i nie słabnie przy wyprzedzaniu na wysokich obrotach jak inne. PSA zawsze robiło dobre diesle.

No i jest to pierwszy diesel, który przy przeciągnięciu brzmi jak benzyna. I brzmi dobrze, wręcz zachęcająco do kręcenia dalej.

Żeby nie było, że tylko narzekam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Różnie to bywa, mk5 nie jest już tak podatny na chipa jak mk4 po lifcie, sporo egzemplarzy nie dociąga do 200KM
Co to znaczy "nie dociąga"?

Jak robiłem wiele lat temu przed Insignią Astrę J 1.7 CDTI 110 KM, to tuner mówił, że może mi zrobić słabo, mocno i bardzo mocno, na moje ryzyko. Kwestia kilku parametrów. Wybrałem środkową opcję "mocno" i wyszło trochę ponad 140, ale były asy co żyłowali chyba do prawie 160 i ponoć dawał radę bez awarii. I nawet mapa była fajniejsza, łagodniejsza niż seria. Te serie to czasem porażki są pod względem charakterystyki.

Ostatnio edytowane przez pitekantrop ; 09-01-2018 o 18:20
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem