O proszę, myślałem, że dopiero w okolicach 4000 RPM moment zaczyna ostrzej spadać, a jednak okolice 3500. I tak ładnie, równomiernie, miękko ciśnie ten diesel i nie słabnie przy wyprzedzaniu na wysokich obrotach jak inne. PSA zawsze robiło dobre diesle.
No i jest to pierwszy diesel, który przy przeciągnięciu brzmi jak benzyna. I brzmi dobrze, wręcz zachęcająco do kręcenia dalej.
Żeby nie było, że tylko narzekam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Różnie to bywa, mk5 nie jest już tak podatny na chipa jak mk4 po lifcie, sporo egzemplarzy nie dociąga do 200KM
|
Co to znaczy "nie dociąga"?
Jak robiłem wiele lat temu przed Insignią Astrę J 1.7 CDTI 110 KM, to tuner mówił, że może mi zrobić słabo, mocno i bardzo mocno, na moje ryzyko. Kwestia kilku parametrów. Wybrałem środkową opcję "mocno" i wyszło trochę ponad 140, ale były asy co żyłowali chyba do prawie 160 i ponoć dawał radę bez awarii. I nawet mapa była fajniejsza, łagodniejsza niż seria. Te serie to czasem porażki są pod względem charakterystyki.