Cytat:
|
EDIT:
Mam duży problem z zakupionym poliftowym wyświetlaczem radia :/
Małe podsumowanie:
Moje fabryczne radio to: BM5T-18C815-GL
Fabryczny panel to: BM5T-18K811-BA
Fabryczny wyświetlacz: 3,5 calowy mono (niestety nie spisałem numeru)
Zakupiłem do tego poliftowy wyświetlacz: F1FT-18B955-GD
Wczoraj dokonałem podmianki wyświetlacza i niestety ZONK!
Problem wygląda następująco... Wyświetlacz pokazuje datę i godzinę (przy pierwszym uruchomieniu pokazał nawet logo forda), reaguje na przyciski klimatyzacji itp. w sensie pokazuje na ekranie zmiany temperatur i tym podobne. Niestety radio jest kompletnie martwe, nie działają przyciski i nic nie gra. Panel radia nie jest nawet podświetlony (z wyjątkiem obręczy gałki i przycisków zamka i awaryjnych). Wygląda to tak:
Próba zmiany Focccusem pozycji #172 na inny wyświetlacz nic nie daje.
Powrót do starego wyświetlacza ożywia radio i wszystko wraca do normy.
|
Cytat:
|
Przeprowadziłem mały test i okazuje się że mogę przełożyć cały zestaw jaki zakupiłem z wyświetlaczem (panel polift, pudło radia) i wtedy radio ożywa
Problem w tym że przez to nie mam przycisku zamykania drzwi od środka i kilka błędów w kompie. Z innych ciekawostek to działa praktycznie wszystko z wyjątkiem przycisku MEDIA... zwraca komunikat że brak podłączonych. Ale jak wejdę w opcje Sync i wybiorę "przeszukaj USB" to mogę normalnie uruchamiać muzykę z pena
Ma ktoś schemat wtyczki panelu radia przedlift i polift ? (w moim oryginalnym jest 6 pinów, w polifcie 4) Da radę jakoś ożywić te "Media" ? może przez dodanie brakujących pinów radia (?)
|
Panowie ponawiam pytanie i proszę o ewentualne rozwianie wątpliwości.
Da się coś z tym zrobić ??
Z nowych wiadomości jest tylko to że zmieniłem moduł sync na 1.1 i dokonałem jego aktualizacji (dzięki czemu auto przemówiło po polsku). Niestety radia z nowym wyświetlaczem to nie ożywia.
Pytanie do największych magików tego forum z ruskimi kombajnami na zapleczu (UCDSy i tym podobne technologie kosmiczne).
Czy ktoś jest w stanie to jakoś magicznie uruchomić ?? OCZYWIŚCIE NIE ZA DARMO i NIE ZA PÓŁDARMO
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@
tedi_k
?
@
mayak
? Ktoś inny ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam!