Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 06-02-2018, 22:41   #4573
tomsiw
ford::average

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał pitekantrop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz "wyprzedzać" tempomatem swoje Mondi, tylko musisz wtedy jak idiota naparzać + co 1 km/h z wysoką częstotliwością.

RES okrutna porażka, co prawda można go jakoś tam wymacać na podstawie szpary między RES a LIM, ale przecież nie o to chodzi. W Oplu wystarczyło machnąć niechlujnie lewym kciukiem w górę nie odrywając i nawet nie przesuwając ręki z pozycji 9:15 nawet o milimetr. W grupie VW jest albo joystick, który też machamy w górę lub w dół, albo przycisk na kierownicy, gdzie też tylko kciuk pykamy.

Po prostu kompletne bezmózgowie i olewanie wygody klienta ciepłym moczem w tym Fordzie.

UWAGA! DZIŚ COŚ ODKRYŁEM! NAWIEWY MOŻNA ZAMKNĄĆ MECHANICZNIE!

Wystarczy te suwaki przesunąć w stronę odpowiednio kierowcy i pasażera, czyli w kierunku osi samochodu, a środkowe w kierunku drzwi samochodu. Przyjrzyjcie się klapkom pod kratką - zamykają się!

Szkoda tylko, że nie jest to ani opisane żadnym symbolem na nawiewach, ani nawet w instrukcji obsługi.

Ulep, po prostu tandetny ulep to Mondeo i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Kompletna porażka użytkowa.
Przecież wszyscy wiedzą że można zamknąć nawiewy. Byłeś chyba jedynym który tego nie potrafił.
A co do wyprzedzania z tempomatem, to chyba nie do tego on służy? Poza tym wydaje się oczywistym nacisnąć padał gazu i po osiągnięciu oczekiwanej prędkości zaakceptować ją klawiszem set+.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem